Via de 'hel van Wormuth' naar de Bundesliga: 'Burgzorg is er klaar voor'

Reacties

Frank Wormuth denkt dat Delano Burgzorg het in zich heeft om te slagen bij FSV Mainz 05. De trainer van Heracles Almelo ziet dat de 23-jarige vleugelspits veel heeft bijgeleerd sinds zijn eerste buitenlandse avontuur bij Spezia op een mislukking uitdraaide.

Via de 'hel van Wormuth' naar de Bundesliga: 'Burgzorg is er klaar voor'
© Pro Shots

Burgzorg verdiende als speler Van De Graafschap in 2019 een transfer naar de Serie A-club, die toen nog een niveau lager speelde. In Italië kon de voormalige jeugdinternational echter niet aarden, waarna Heracles hem in januari 2020 op huurbasis terughaalde naar Nederland en een half jaar later definitief overnam van Spezia. Anderhalf jaar later krijgt Burgzorg een nieuwe kans in een Europese topcompetitie. Mainz huurde hem met een optie tot koop. Naar aanleiding van die transfer sprak Kicker uitgebreid met Wormuth over de winteraanwinst van de club van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste. De Duitse trainer denkt dat Burgzorg met zijn snelheid en atletische vermogen goed past in de Bundesliga.

Straatvoetballer
'Mainz heeft goed gescout. Burgzorg houdt ervan om vanaf de flank in de halfspaces te komen', zegt Wormuth. 'Als Mainz op de counter speelt en loert op de snelle omschakeling, dan is dat ook zijn spel. En het is een voordeel dat hij al is getraind door een Duitse coach. Toen hij naar Italië ging was hij nog geen getrainde prof. Hij was toen nog een typische straatvoetballer die weinig waarde hechtte aan discipline in het veld. Dat heeft hij de afgelopen anderhalf jaar geleerd. Dat verdient een compliment, want hij is bij mij echt een beetje door een hel gegaan om van een straatvoetballer te veranderen in een echte prof. Hij weet nu hoe hij zich moet gedragen, geeft elke wedstrijd alles en zoekt zijn grenzen op.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus is Burgzorg volgens Wormuth nu klaar voor de volgende stap. Ook omdat het verschil tussen de Eredivisie en de Bundesliga volgens hem te overbruggen is. 'Natuurlijk, alleen de bovenste vier of vijf teams kunnen zich meten met de Bundesliga, de rest zit op het niveau van de tweede divisie. In Nederland probeer je alles voetballend op te lossen, maar hier neemt de intensiteit van de duels ook toe. Conditioneel verwacht ik geen problemen. Bij Heracles renden we ook 125 tot 130 kilometer per wedstrijd en Burgzorg hoorde altijd bij de besten. Qua potentie is Burgzorg klaar voor de Bundesliga. Maar, zoals zo vaak, moeten veel dingen samenvallen om een nieuw succesverhaal te kunnen schrijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer D. Burgzorg
Meer over D. Burgzorg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.