Burgzorg beukt op Bundesliga-deur: 'Hij was bijna niet te verdedigen'

Reacties

Delano Burgzorg solliciteert naar een basisplaats bij FSV Mainz 05. De aanvaller heeft een aantal zware maanden achter de rug, maar maakt deze zomer tot nog toe een meer dan behoorlijke indruk.

Burgzorg beukt op Bundesliga-deur: 'Hij was bijna niet te verdedigen'

De 23-jarige Burgzorg stapte in januari over van Heracles Almelo naar Mainz en deed tot dusver drie keer mee in de Bundesliga. Door een hartspierontsteking na een coronabesmetting lag hij er echter sinds begin maart echter maandenlang uit. Nu is Burgzorg weer fit en de Nederlander laat zich gelden.

Burgzorg deed het erg goed tijdens de voorbereiding en maakte het winnende doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Newcastle United. Zondag, in de met 0-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen Erzgebirge Aue, was het opnieuw raak. In het afgelopen seizoen waren Jonny Burkardt (22) en Karim Onisiwo (30) wel zeker van een basisplaats bij Mainz, maar zij hebben nu serieuze concurrentie.

Martin Schmidt, de technisch directeur van Mainz, is erg te spreken over wat Burgzorg laat zien. 'Hij maakte tegen Aue een mooi doelpunt en was bijna niet te verdedigen', zegt de bestuurder tegen BILD. 'We hebben in de voorhoede meer opties gekregen en dat verhoogt ook de druk op de aanvallers die tegen Aue in de basis stonden.'

Coach Bo Svensson spreekt van een luxeprobleem: 'Delano is een heel ander type speler, met hem kunnen we een wedstrijd veranderen', zegt de trainer. 'We hebben met hem nog meer mogelijkheden. Het gat nu om de juiste mix: wanneer hebben we welk type spits nodig?' Voorheen was zijn aanval afhankelijk van Burkardt en Onsiwo, maar dat is dus veranderd.

Voor Mainz begint een nieuw Bundesliga-seizoen zaterdag tegen VfL Bochum.

VfL Bochum
VfL Bochum
1 - 2
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.