VI Discussie: moeten Gravenberch en Malen basisplaats behouden?

Reacties

Nederland plaatste zich overtuigend voor de achtste finale van het EK, maar voor welke basisformatie moet bondscoach Frank de Boer kiezen tegen Tsjechië?

VI Discussie: moeten Gravenberch en Malen basisplaats behouden?
© Pro Shots
Poll (gesloten) Schakelt het Nederlands elftal Tsjechië uit?
  • 82% Ja (5.940 stemmen)
  • 18% Nee (1.263 stemmen)

Oranje was oppermachtig in Groep C, want met negen punten uit drie duels bereikte de ploeg van De Boer de knock-outfase. Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (0-3) werden achtereenvolgens verslagen. Nederland ging daardoor als groepswinnaar door naar de achtste finale. Tsjechië is daarin zondag de tegenstander (aftrap 18.00 uur).

De vraag is welke elf spelers aan de aftrap staan in Boedapest, want De Boer voerde na ieder EK-duel wijzigingen door in zijn basisformatie. Na de succesvolle start tegen Oekraïne verloor Jurriën Timber zijn basisplaats aan de van een blessure herstelde Matthijs de Ligt, terwijl Marten de Roon en Wout Weghorst tegen Noord-Macedonië werden vervangen door Ryan Gravenberch en Donyell Malen.

Nederland kan beschikken over 24 fitte spelers nadat Luuk de Jong woensdag vanwege een kniekwetsuur een streep moest zetten door het restant van dit EK. Eerder was ook Donny van de Beek al geblesseerd (lies) afgehaakt. In de groepsfase liep de Oranje-selectie ook niet tegen schorsingen aan. De Roon is de enige Nederlandse speler die dit toernooi een gele kaart pakte en daardoor op scherp staat.

Welke elf moeten er zondagavond om 18.00 uur aan de aftrap staan in de Puskás Aréna? Stap in de schoenen van de Oranje-keuzeheer en stel het winnende elftal samen. Laat in de comments weten met welke elf jullie zouden starten, en waarom. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.