KNVB bevestigt: einde EK voor Luuk de Jong

Reacties

Een persoonlijk drama voor Luuk de Jong. De knieblessure die de spits van Sevilla dinsdag op de training opliep, zorgt ervoor dat er voor hem een streep kan door de rest van het EK.

KNVB bevestigt: einde EK voor Luuk de Jong
© Pro Shots

De Jong deed in het eerste EK-duel (3-2 zege op Oekraïne) van de 88ste minuut mee, mocht tegen Oostenrijk (2-0 overwinning) al in de 82ste minuut opdraven, waarna hij in het afsluitende groepsduel (3-0 tegen Noord-Macedonië) negentig minuten op de bank bleef. Een dag na die wedstrijd trainde hij in Zeist met de reserves, toen het misging.

Tijdens een partijspel kwam PSV'er Cody Gakpo (die een dag eerder zijn debuut had gemaakt) in duel met De Jong. De spits raakte daarbij geblesseerd aan de binnenband van een van zijn knieën en moest de training staken. Nu blijkt dat die blessure hem de rest van het EK kost, zo heeft de KNVB bevestigd.

De selectie van bondscoach Frank de Boer bestaat nu nog uit 24 spelers. Eerder viel Donny van de Beek al weg, toen koos de keuzeheer ervoor om geen vervanger op te roepen. Dit keer mocht er überhaupt geen nieuwe speler meer worden opgeroepen, omdat het toernooi al begonnen is. De UEFA-regels staan niet tot dat geblesseerde spelers tijdens het EK nog worden vervangen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.