Veelbesproken Mbappé gaat na statement in op Real Madrid-geruchten

Reacties

Kylian Mbappé ontkent dat hij met zijn besluit om zijn contract bij Paris Saint-Germain niet te verlengen inzet op een transfer naar Real Madrid. Dat laat de Fransman weten in een interview met La Gazzetta dello Sport.

Veelbesproken Mbappé gaat na statement in op Real Madrid-geruchten
© Pro Shots

Mbappé (24) houdt de gemoederen flink bezig na zijn statement van dinsdag. De sterspeler van PSG reageerde op berichten in Franse media waarin werd gemeld dat de regerend kampioen van Frankrijk onaangenaam verrast zou zijn door een brief van Mbappé waarin hij aangeeft zijn contract tot medio 2024 niet met een extra jaar te gaan verlengen.

Mbappé liet daarop weten dat hij vorig jaar zomer dat besluit al kenbaar had gemaakt bij de club en dat de brief slechts een bevestiging daarvan was. De 68-voudig Frans international is naar eigen zeggen niet van plan om PSG te verlaten. 'Ik heb niet gezegd dat ik verkocht wilde worden aan Real Madrid. Alleen dat ik de optie voor een extra jaar, tot 2025, niet zal activeren', zegt Mbappé tegen La Gazzetta dello Sport.

'Er is nooit sprake geweest van die contractverlenging. Maar ik ben gelukkig en ga hier nog een jaar door', aldus de aanvaller, dit seizoen goed voor 41 goals in 43 officiële duels voor PSG. Mbappé werd vorig jaar zomer al nadrukkelijk gelinkt aan Real Madrid.

Mbappé ging in het interview ook in op het vertrek van Lionel Messi bij PSG, waar de Argentijn bij zijn afscheid nog werd uitgefloten door een deel van de PSG-aanhang. 'Ik begrijp echt niet waarom zoveel mensen zo opgelucht waren dat hij wegging. Leo kreeg niet het respect dat hij verdiende in Frankrijk, aldus Mbappé, die zich met Frankrijk opmaakt voor EK-kwalificatieduels met Gibraltar en Griekenland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.