Statement Mbappé volgend hoofdstuk in nieuwe soap bij PSG

Reacties

Kylian Mbappé heeft dinsdag middels een statement gereageerd op de berichten in Franse media dat hij niet van plan is om zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen. Volgens de aanvaller was de club allang op de hoogte van dat besluit.

Statement Mbappé volgend hoofdstuk in nieuwe soap bij PSG
© Pro Shots

Het nieuws over de toekomst van Mbappé was maandagavond groot nieuws in Frankrijk. De 24-jarige steraanvaller zou PSG hebben medegedeeld dat hij niet van plan is gebruik te maken van de optie om zijn tot 2024 lopende contract met een jaar te verlengen. Die mededeling zou als een schok zijn gekomen voor de Parijse clubleiding, die hem daarop zou hebben laten weten dat hij deze zomer moet vertrekken als hij zijn contract inderdaad niet verlengt.

Mbappé is verbaasd over alle ophef, blijkt uit een statement dat hij naar buiten heeft gebracht via persbureau AFP. 'De directie van de club was sinds 15 juli 2022 al op de hoogte van deze beslissing', doelt de clubtopscorer op zijn besluit om zijn huidige contract niet te verlengen. 'De mail was alleen bedoeld om te bevestigen wat in een eerder stadium al mondeling was duidelijk gemaakt.' Sindsdien is volgens Mbappé en zijn entourage nooit meer gesproken over contractverlenging.

In Franse media mag dan worden gesuggereerd dat Mbappé deze zomer moet vertrekken, dat is zelf nooit zijn plan geweest. 'Nadat hij de afgelopen weken al publiekelijk had bevestigd dat hij komend seizoen een Parisien zal zijn, heeft Kylian Mbappé niet gevraagd om een vertrek deze zomer, maar alleen aan de club bevestigd dat hij geen gebruik zal maken van de optie voor een extra jaar.' De aanvaller betreurt dat zijn brief gericht aan PSG is uitgelekt in Franse media.

Zo is de soap rond de toekomst rond Mbappé een jaar na zijn veelbesproken contractverlenging weer in alle hevigheid losgebarsten. Het nieuws domineerde dinsdagochtend al de sportkranten in Spanje, waar in alle hevigheid wordt gespeculeerd over een nieuwe toenadering van Real Madrid. Volgens Le Parisien is dat ook de club waar Mbappé naartoe wil. Maar ook in Engeland zouden clubs als Chelsea en Manchester United de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.