Van Nistelrooij teleurgesteld én realistisch: 'Het was echt overleven'

Ruud van Nistelrooij is van mening dat PSV tevreden mag zijn met een 1-1 gelijkspel bij AS Monaco. De coach had natuurlijk op meer gehoopt, maar zag dat zijn ploeg het in het slot erg zwaar had.

Monaco
Monaco
1 - 1
PSV
PSV

PSV stond tot tien minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong, dankzij een doelpunt van Joey Veerman. Na de gelijkmaker van Axel Disasi raakte Youssouf Fofana nog de paal. Volgens Van Nistelrooij was er na afloop sprake van 'een dubbel gevoel' in de kleedkamer. 'Je bent toch teleurgesteld dat je 1-1 speelt', zei de coach tegen ESPN. 'Aan de andere kant ben je ook realistisch en zag je dat in de tweede helft het lampje langzaam uit ging.'

Dat kon Van Nistelrooij ook wel begrijpen. 'Wij hebben zaterdag nog een zware pot gespeeld en zij niet. Monaco speelde vorige week zijn laatste wedstrijd en dat zag je heel erg terug', vond de oefenmeester. 'Al met al ben je teleurgesteld dat je niet wint, maar als je realistisch bent, is dit wel een terechte uitslag.'

'We moesten knokken tot de laatste druppel zweet', vervolgde Van Nistelrooij. 'Het was echt overleven. Misschien hadden we nog een onverdiende tweede goal kunnen maken, maar aan de andere kant pakte Walter (Benítez, red.) ook een paar geweldige ballen. We zijn als een team begonnen en als een team geëindigd en nemen een redelijk resultaat mee naar huis. Volgende week, in de thuiswedstrijd, is het game on.'