Loting CL: PSV krijgt mogelijke tegenstander in play-offs te weten

Reacties

PSV moet nog in actie komen in de derde voorronde van de Champions League, maar krijgt maandagmiddag vanaf 12.00 uur tijdens de loting al meer te weten over de mogelijke tegenstander in de play-offs van het miljardenbal.

Loting CL: PSV krijgt mogelijke tegenstander in play-offs te weten
© Pro Shots

PSV treedt als nummer twee van de Eredivisie van vorig seizoen aan in de zogeheten League Route, bestemd voor clubs die geen kampioen werden. Sturm Graz is komende dinsdag en volgende week dinsdag de eerste horde, daarna wacht bij een eventuele overwinning de winnaar van een van de andere koppelingen in de derde voorronde.

Op basis van de coëfficiënten is bepaald dat Rangers FC en Sporting Braga geplaatst zijn bij de loting van de play-offs. De nummer twee van Schotland en nummer drie van Portugal zijn allebei mogelijke tegenstanders van PSV, mochten ze de derde voorronde doorkomen. De Eindhovenaren kunnen Olympique Marseille en Panathinaikos níét treffen.

Mocht PSV onverhoopt verliezen van Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League, dan hoeft het geen voorrondes meer te spelen en is het automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Dat is (uiteraard) ook het geval als de ploeg van trainer Peter Bosz strandt in de play-offs van de Champions League.

Loting play-offs Champions League

Pot 1
Rangers FC (Sch) of Servette FC (Zwi)
Sporting Braga (Por) of Backa Topola (Ser)
Pot 2
PSV of Sturm Graz (Oos)
Panathinaikos (Gri) of Olympique Marseille (Fra)

De play-offs van de Champions League worden gespeeld op 22 & 23 augustus en 29 & 30 augustus. 

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.