UEFA straft PSV voor incident met veldbetreder en gooien met bier

Reacties

De UEFA heeft PSV een boete van bijna dertigduizend euro opgelegd. De Eindhovense club krijgt die straf voor incidenten tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla, waarbij een man het veld betrad en keeper Marko Dmitrovic van de tegenstander aanviel.

UEFA straft PSV voor incident met veldbetreder en gooien met bier
© Pro Shots

De wedstrijd werd op 23 februari gespeeld. Dmitrovic werd aangevallen door een man die vanuit het publiek het veld betrad. Hij werd daarna van het veld verwijderd. De club krijgt nu van de UEFA een boete van twintigduizend euro en moet bij de eerstvolgende thuiswedstrijd in Europees verband een deel van de oosttribune leeg laten.

Daarnaast legde de UEFA PSV ook nog een boete van 9.375 euro op vanwege het gooien van bier op het veld. 'We vinden het erg vervelend dat een deel van de PSV-supporters de dupe is van de misdraging van een individu. We gaan nu proberen de geldboete op hem te verhalen', vertelt algemeen directeur Marcel Brands op de clubwebsite.

Brands kondigde toen ook al aan dat de veldbestormer wat hem betreft een levenslang stadionverbod zou krijgen. Uiteindelijk werd het een stadionverbod van veertig jaar, ook kreeg de man uit Roermond een gevangenisstraf van drie maanden. Daarnaast onderzoekt PSV de mogelijkheden om de eventuele schade die de club oploopt op hem te verhalen. De procedure daarvoor is inmiddels gestart.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Dmitrović
Meer over M. Dmitrović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.