Van den Brom grapt over AZ-titel, Molenaar eist realisme bij Roda

Reacties

AZ-trainer John van den Brom was zondag tevreden met de benauwde zege van zijn ploeg bij Roda JC Kerkrade. Hij zinspeelde zondag na de 0-1 met een knipoog op een eventuele landstitel voor zijn ploeg. Aan de andere kant was trainer Robert Molenaar namens de Limburgers teleurgesteld, maar hij riep toch vooral op tot 'realiteitszin' bij alles en iedereen rondom de club.

Van den Brom grapt over AZ-titel, Molenaar eist realisme bij Roda

Tegenover FOX Sports toonde Van den Brom zich blij voor Mats Seuntjens, als invaller kort voor tijd de matchwinner met zijn eerste goal in Alkmaarse dienst. 'Goudhaantje? Dat is hij nog niet veel geweest. Het is mooi dat hij nu ook een keertje beslissend en bepalend is voor ons. Het leek op een gelijkspel af te gaan, het moment van dat doelpunt was heerlijk. Ik ben dus met name blij voor Mats.'

Ook had de oefenmeester lovende woorden over voor zijn selectie. 'Het moet en kan beter, maar we gaven relatief weinig weg. En de kansen díé zij kregen, pakte Marco (keeper Bizot, red.) goed. Het belangrijkste is dat we ook een moeizame uitwedstrijd winnen, dan speel je echt mee.' Datzelfde geldt voor PSV, dat eerder op de dag goed wegkwam bij PEC Zwolle. Over die vergelijking moest Van den Brom grinniken. 'Als je slechte wedstrijden wint, word je kampioen. PSV? Ja, dat wordt nog een strijd', sloot hij grappend af.

Lood
Zijn collega Molenaar was uiteraard minder content. 'Dit komt hard aan, maar het is niet zo dat we naar de slachtbank zijn geleid. Dat is heel positief voor een ploeg die van ver komt, zeker als je tegen een ploeg in vorm speelt. Want ik denk dat we AZ bij vlagen behoorlijk de stuipen op het lijf hebben gejaagd.' Desondanks waren de fans hoorbaar ontevreden over wéér een nederlaag van de hekkensluiter.

Dat snapt Molenaar, maar toch roept hij op tot steun. 'Realiteitszin, daar moeten we ons aan vasthouden. Wij gaan tegen AZ niet even de boel van het veld vegen. Met 0-1 verliezen is heel vervelend. Voor de trainer, de technisch directeur, de hele club, en dus ook voor het publiek. We maken wel progressie. Ik snap dat de fans dat maar moeilijk kunnen zien, maar je kan van een stuk lood niet ineens een stuk goud maken', doelde hij op de lange weg die Roda JC na de dramatische afgelopen jaren nog te gaan heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.