Late goal Seuntjens dompelt worstelend Roda JC in rouw

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft in de strijd tegen degradatie een zure nederlaag geleden tegen AZ. De Limburgers leken lange tijd op weg naar een even knap als belangrijk punt, maar invaller Mats Seuntjens kreeg het Parkstad Limburg Stadion in de slotfase stil: 0-1.

Late goal Seuntjens dompelt worstelend Roda JC in rouw

Het gat tussen hekkensluiter Roda JC en subtopper AZ was voorafgaand aan dit speelweekend veertien plaatsen en vijftien punten, maar daar was in de matige eerste helft niet al te veel van te merken. Wel was AZ het dichtst bij een goal, maar Guus Til raakte na een verkeerde inspeelpass van Roda-verdediger Christian Kum slechts de paal. Aan de andere kant kreeg Simon Gustafson een uitstekende mogelijkheid, maar na goed voorbereidend werk van linksbuiten Mario Engels zag hij zijn schot gepakt worden door AZ-goalie Marco Bizot.

Engels liet zich ook na de pauze meermaals zien. Zo krulde hij een vrije trap net naast en moest Bizot redden op een fraaie knal van de Belg. De doelman van de Alkmaarders kwam direct na die laatste poging weer in actie, na een schot uit de draai van Dani Schahin. Namens de bezoekers was ook Til wederom dreigend, maar Hidde Jurjus redde goed op zijn geplaatste inzet. In de slotfase was Alireza Jahanbakhsh nog tweemaal dichtbij, maar omdat hij net voorlangs en over schoot, leek het zonder goals te gaan eindigen. Toch kwam de Alkmaarse zege er alsnog, invaller Seuntjens schoot in de rebound zijn eerste treffer voor AZ binnen.

Daarmee staat de reeks uitwedstrijden in de competitie waarin AZ minimaal één keer wist te scoren nu op achttien duels. De laatste keer dat dat niet lukte, was op 23 oktober 2016 (een 2-0 nederlaag bij FC Groningen). De ploeg van trainer John van den Brom heeft nu evenveel punten als nummer twee Ajax, maar een veel minder doelsaldo. Roda JC blijft hekkensluiter, met twee punten minder dan NAC Breda en FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.