AZ ongekend sterk op kunstgras, novembercomplex Roda

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Het vizier gaat op het laatste duel tussen Roda JC Kerkrade en AZ.

AZ ongekend sterk op kunstgras, novembercomplex Roda

Roda JC Kerkrade - AZ

 
Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Allard Lindhout
Laatste 5 Eredivisie-duels Roda JC Kerkrade:7 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels AZ:10 punten

Actueel

• Roda JC Kerkrade ging als rodelantaarndrager de interlandbreak in, maar de achterstand ten opzichte van de nummer veertien tot en met zeventien bedroeg slechts twee punten en is dus zeker niet hopeloos. Voor AZ kwam de voetballoze periode ongelegen, aangezien de Alkmaarders bezig waren aan een goede serie.

• Met die zeven punten en een doelsaldo van min dertien staat Roda JC Kerkrade er slechter voor dan ooit na elf speelrondes. In het seizoen 1973/74 stonden de Limburgers - volgens het systeem van drie punten voor een overwinning - ook op zeven punten, maar destijds was het doelsaldo minder slecht.

Roda JC Kerkrade won zijn laatste vijftien duels in november niet. Voor de laatste zege in deze maand moeten we terug tot 26 november 2011, toen Heracles Almelo met 3-1 werd verslagen.

AZ noteerde zeven zeges in zijn laatste tien Eredivisie-wedstrijden. In de 21 competitieduels daarvoor kwamen de Alkmaarders slechts tot zes overwinningen.

Barry van Galen (links) speelde zowel voor Roda JC als AZ.
Barry van Galen (links) speelde zowel voor Roda JC als AZ.

• De formatie van John van den Brom koesterde deze Eredivisie-jaargang in alle uitwedstrijden een voorsprong. Alleen Ajax kan dat ook zeggen.

• AZ is bezig aan een ongekend sterke serie op kunstgras. De landskampioen van 1981 en 2009 verloor slechts één van zijn laatste negentien duels op deze ondergrond.

Historie

• Alweer voor de 35ste keer staan Roda JC en AZ in Kerkrade tegenover elkaar in de Eredivisie. De verschillen zijn uiterst klein met twaalf thuiszeges, negen remises en dertien overwinningen voor de bezoekers.

Alleen bij NAC Breda en Vitesse won AZ ook dertien uitwedstrijden. Tegen alle andere Eredivisie-ploegen waren de Alkmaarders buitenshuis minder succesvol.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Roda JC Kerkrade - AZ:

SeizoenUitslag
2011/122-0
2012/132-2
2013/142-2
2015/160-1
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.