ADO Den Haag wil geraamte elftal intact houden

Reacties

ADO Den Haag heeft richting diverse basisspelers de wens uitgesproken om hun aflopende contracten te verlengen. De club hoopt daarmee voor langere termijn op de kern van het huidige elftal te kunnen bouwen.

ADO Den Haag wil geraamte elftal intact houden

Manager voetbalzaken Jeffrey van As heeft aan aanvoerder Aaron Meijers, verdediger Tom Beugelsdijk en doelman Robert Zwinkels laten weten dat ADO graag met hen verder wil. Het drietal is in het bezit van een aflopend contract.

Die contracten zijn aangegaan in een periode dat ADO aan salarissen meer kon besteden dan nu het geval is. Toch ziet Van As de situatie positief in. 'Het zijn constructieve gesprekken', laat hij weten. 'Het is bekend dat de bomen hier niet meer tot in de hemel groeien, maar dat is bij andere clubs net zo goed het geval. Iedereen staat er positief in.' In een eerder stadium opende ADO al de gesprekken met Tyronne Ebuehi en Danny Bakker. Hun contracten lopen eveneens af.

Tijdens de interlandperiode oogstte spits Bjørn Johnsen lof door drie keer te scoren in een oefenduel met FC Oss. 'Dit had hij wel even nodig', aldus Van As over de Noor, die in de weken daarvoor zijn plek in het elftal was kwijtgeraakt aan Erik Falkenburg. Hoewel de aanvallers van ADO tot nu toe moeizaam tot scoren komen ziet Van As vooralsnog geen noodzaak voor de komst van winterse versterkingen in die linie.

'Hopelijk trekt Johnsen deze lijn door. Daarnaast zijn we heel tevreden over Falkenburg en zit er met Delano Ladan nog een groot talent achter. Vergis je niet: hij geldt in zijn lichting als een van de betere spitsen van het land', refereert hij aan de zeventienjarige jeugdinternational die dit seizoen al twee keer inviel. 'Je weet nooit wat zich in januari voordoet, maar in principe maken we het seizoen met deze groep af.'

Aaron Meijers viel onlangs in de prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.