Van de amateurs naar Old Trafford: Van Hecke dicht bij PL-debuut

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft afscheid genomen van routinier Shane Duffy. De dertigjarige centrale verdediger wordt op huurbasis naar Fulham gestuurd. Dat opent een deur voor Jan Paul van Hecke.

Van de amateurs naar Old Trafford: Van Hecke dicht bij PL-debuut
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

De international van Jong Oranje speelde afgelopen jaar een indrukwekkend seizoen in The Championship. In tijdelijke dienst van Blackburn Rovers werd hij speler van het jaar bij de club. Hoewel de play-offs nipt mis werden gelopen, was dat voor Brighton de bevestiging dat de Zeeuw een kans kreeg in de voorbereiding.

Het vertrek van Duffy lijkt niet los te zien van de ontwikkeling van Van Hecke. De bij NAC doorgebroken verdediger speelde een sterke voorbereiding. In een systeem met drie centrale verdedigers lijkt Van Hecke de eerste wissel van trainer Graham Potter te zijn. Op basis van datzelfde systeem was ook de keuze voor Blackburn gebaseerd. Die club kopieerde afgelopen seizoen de speelwijze van The Seagulls.

Aanvankelijk zou Van Hecke een transfer naar de top van het Championship kunnen maken. Diverse clubs toonden interesse, maar Brighton laat de verdediger nog niet gaan. In de schaduw van ervaren krachten Lewis Dunk, Adam Webster en ex-Ajacied en mentor Joël Veltman lijkt een debuut in de Premier League op korte termijn niet ondenkbaar.

Zondag start Brighton de competitie op Old Trafford. Op bezoek bij Manchester United kruist de ploeg de degens met debutant en trainer Erik ten Hag. Voor Van Hecke zou het Theatre of Dreams zomaar het podium kunnen zijn voor zijn Premier League-debuut. Dat terwijl het neefje van oud-international Jan Poortvliet vier jaar geleden nog voor de amateurs van Goes speelde.

Overigens huurde Brighton ook verdediger Levi Colwill van Chelsea. De negentienjarige Engelsman moet de concurrentie aangaan met Van Hecke, maar is een linkspoot en wordt voor de meest linkse positie in de achterhoede gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.