Van Bronckhorst vreest niet voor ontslag bij Rangers: 'Ik ben nooit bang'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst snapt dat zijn toekomst onderwerp van gesprek is nu Rangers FC zaterdag opnieuw punten morste in het competitieduel met Saint Mirren (1-1). Schotse media vragen zich hardop af of de oud-international over een maand nog op de bank zit als Rangers de competitie na de WK-break hervat tegen Hibernian.

Van Bronckhorst vreest niet voor ontslag bij Rangers: 'Ik ben nooit bang'
© Pro Shots
Saint Mirren
Saint Mirren
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Afgelopen zondag stond de positie van Van Bronckhorst als manager van Rangers ook al ter discussie na de 2-1 nederlaag op bezoek bij St. Johnstone. Toen kreeg de oud-speler van The Gers nog het vertrouwen van het bestuur, waarna een overwinning op Heart of Midlothian hem weer wat lucht verschafte. Nu Rangers opnieuw punten heeft gemorst, verwacht The Daily Record dat de dagen van Van Bronckhorst als manager van Rangers zijn geteld. Dat concludeerde de Schotse krant ook op basis van de houding van Gio, die een gebroken indruk maakte.

Zelf erkende Van Bronckhorst na afloop in gesprek met Sky Sports dat de kans groot is dat hij op korte termijn met het bestuur om tafel gaat. 'Als we punten blijven verspelen, ben ik daar verantwoordelijk voor. Dat hoort bij deze baan', zei de voormalig trainer van Feyenoord, die bevestigde dat er een gesprek zal komen met de clubleiding om de afgelopen maanden te evalueren. 'We zullen zeker met elkaar om tafel gaan en kijken hoe we nu verder moeten.' Bang voor zijn baan is hij niet. 'Ik ben nooit bang geweest, ik zie wel wat er komen gaat.'

Na een goede seizoenstart, waarin Rangers zich ten koste van PSV voor het hoofdtoernooi van de Champions League plaatste, kwam de klad er de laatste weken in. In de Champions League ging de Europa League-finalist de boeken in als de slechtste deelnemer ooit en in de Schotse competitie is het gat met aartsrivaal Celtic gegroeid. Van Bronckhorst erkent dat het beter moet. 'Als je ziet hoe we de goal tegenkregen, moeten we scherper zijn', aldus de manager, die moet afwachten of hij op 15 december tegen Hibernian nog steeds in functie is.

Do 15 dec. 2022

Premiership

Stand Premiership 2022/2023

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
30
2
1
103-25
+78
92
2
Glasgow Rangers
33
25
4
4
81-34
+47
79
3
Aberdeen
33
17
2
14
52-52
0
53
4
Heart of Midlothian
33
14
6
13
56-49
+7
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.