Van Bronckhorst reageert op groeiende druk: 'Ik weet hoe het werkt'

Reacties

De tegenvallende resultaten van Rangers FC hebben de druk op Giovanni van Bronckhorst opgevoerd. De Nederlandse manager is zich bewust van de mogelijke gevolgen.

Van Bronckhorst reageert op groeiende druk: 'Ik weet hoe het werkt'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 0
Heart of Midlothian
Heart of Midlothian

De nederlaag tegen Ajax als sluitstuk van de kansloze Champions League-missie en het verlies in de Schotse competitie tegen Saint-Johnstone hebben bij de Rangers-aanhang het idee doen groeien dat een wisseling van de wacht gewenst is. 'Gio out', was de meer gehoorde boodschap.

Van Bronckhorst is niet doof voor het ongenoegen van de fans, die eisen dat de laatste twee duels voor de WK-break worden gewonnen. 'Het is moeilijk om je er niet bewust van te zijn', zei hij in de aanloop naar de wedstrijd tegen Heart of Midlothian. 'Ik weet hoe het werkt in het voetbal. Ik ben 47 jaar en loop al wat jaartjes rond. Voor mij is het geen probleem.'

De oud-international heeft het vertrouwen dat hij Rangers weer op het goede spoor kan krijgen. 'Natuurlijk kan ik het tij keren. Anders zou ik hier niet zitten. Mijn werk is om wedstrijden te winnen. Geen manager is veilig als hij geen wedstrijden wint. Waarom zou het anders zijn voor mij?'

Van Bronckhorst kijkt niet verder dan het duel met Hearts. 'Mijn focus ligt volledig op woensdag. Daar gaat het om. Daarna kijken we naar het weekend', aldus de Nederlander, die zaterdag met Rangers Saint-Mirren treft.

Premiership

Stand Premiership 2022/2023

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
30
2
1
103-25
+78
92
2
Glasgow Rangers
33
25
4
4
81-34
+47
79
3
Aberdeen
33
17
2
14
52-52
0
53
4
Heart of Midlothian
33
14
6
13
56-49
+7
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.