Dessers piekt als vanouds: Rangers mag blijven dromen van titel

Reacties

Dankzij een treffer van Cyriel Dessers maakt Rangers FC nog altijd serieus aanspraak op de Schotse titel. De ex-speler van onder meer Feyenoord maakte zondag het verschil in de uitwedstrijd tegen St. Mirren.

Dessers piekt als vanouds: Rangers mag blijven dromen van titel
© Pro Shots
Saint Mirren
Saint Mirren
1 - 2
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Na 74 minuten kopte Dessers raak nadat doelman Zach Hemming op pijnlijke wijze onder de bal was doorgegaan. In tegenstelling tot na de 0-1 (een eigen goal van James Bolton) hield Rangers na de treffer van de Nigeriaanse international de voorsprong wél vast.

Voor Dessers was het zijn veertiende competitiegoal, op de kop af twee jaar nadat hij Feyenoord met twee goals langs Olympique Marseille hielp in de halve finale van de Conference League (3-2). Vorige week loodste hij Rangers FC naar de finale van het bekertoernooi door tweemaal te scoren tegen Heart of Midlothian (2-0).

Pieken in de eindfase van het seizoen is de aanvaller sowieso wel toevertrouwd. Zo loodste hij zeven jaar geleden NAC Breda naar de Eredivisie dankzij zeven goals in de play-offs.

Anno 2024 maakt Dessers nog altijd kans op de Schotse titel. Rangers kwam dankzij de zwaarbevochten zege immers naast Celtic, al komt de Europa Cup I-winnaar van 1967 later op de dag nog in actie bij Dundee. Over elf dagen is de Old Firm, mogelijk een scherprechter in de titelstrijd.

De Schotse kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de vicekampioen moet het kwalificatietraject in.

Bekijk hier al onze video's
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.