Dessers vult leegte Osimhen met succes bij Nigeria

Reacties

Cyriel Dessers heeft vrijdagavond zijn tweede treffer namens Nigeria gemaakt. De aanvaller werd voor de Afrika Cup nog gepasseerd, maar was tijdens de oefenzege op Ghana vanaf elf meter verantwoordelijk voor het eerste doelpunt. Het was de eerste zege op dat land sinds 2006.

Dessers vult leegte Osimhen met succes bij Nigeria
© Pro Shots
Nigeria
Nigeria
2 - 1
Ghana
Ghana

Bij Ghana stonden er behoorlijk wat andere spelers op het veld ten opzichte van de laatste mislukte Afrika Cup. Dat had deels ook te maken met blessures, want onder anderen oud-Ajacied Mohammed Kudus viel weg met een blessure. Bij Nigeria deed Victor Osimhen niet mee vanwege een kwetsuur.

Mede daardoor stond Dessers, die niet opgeroepen werd voor de Afrika Cup, in de basis. Het mislopen van het eindtoernooi was pijnlijk voor de spits, die in 2020 besloot om voor Nigeria uit te komen. Dat mag omdat zijn moeder van Nigeriaanse afkomst is. Omdat perspectief bij de nationale ploeg van België ontbrak, besloot hij voor Nigeria uit te komen.

Voor dat land speelde hij na de domper in januari vrijdagavond zijn vijfde interland en daarin maakte hij zijn tweede doelpunt. In clubverband steekt Dessers ook in goede vorm bij Rangers FC: in de 43 officiële duels, maakte hij tot dusver zestien goals.

Omdat Ghana het duel na de rode kaart van Jerome Opoku met een man minder afsloot, werd het een relatief eenvoudige zege voor Nigeria. Toen Dessers al was gewisseld, verdubbelde Ademola Lookman vlak voor tijd de score uit een prachtige aanval die op eigen helft begon. De Atalanta-aanvaller schoot binnen, nadat de bal op een presenteerblaadje aangeboden werd. Verder dan een aansluitingsgoal van Jordan Ayew, ook een penalty, kwam Ghana niet meer. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

C. Dessers


Geboortedatum:
8 december 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Leuven
Nationaliteit
Nigeria
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Rangers FC
Nationaal team:
Nigeria
Bekijk hier al onze video's
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.