Van Bronckhorst incasseert na nederlaag tegen Ajax volgende klap

Vijf dagen na de 3-1 nederlaag tegen Ajax heeft het Rangers van manager Giovanni van Bronckhorst de volgende tik geïncasseerd. Subtopper St. Johnstone was in het Premiership te sterk, waardoor de achterstand op aartsrivaal Celtic groeit.

St. Johnstone
2 - 1
Glasgow Rangers

Rangers ging door de nederlaag tegen Ajax de boeken in als de slechtste Champions League-deelnemer ooit, maar was in eigen land ongeslagen sinds Celtic begin september met 4-0 veel te sterk was in de Old Firm. Sindsdien pakte de ploeg van Van Bronckhorst zestien punten in zes duels, zondag kwam er tegen St. Johnstone een einde aan die succesreeks.

Dat terwijl Van Bronckhorst met Ben Davies centraal achterin een belangrijke speler weer zag terugkeren. De van Liverpool overgekomen verdediger kon echter niet voorkomen dat vleugelverdediger James Brown vier minuten voor rust de score opende met een rake knal. Zeventien minuten na rust maakte spits Nick Clark er zelfs 2-0 van voor St. Johnstone.

Rangers kreeg genoeg mogelijkheden om iets terug te doen, maar doelman Elliot Parish en de lat stonden een treffer lange tijd in de weg. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak, toen James Tavernier uithaalde vanaf de rand van het strafschopgebied. John Lundstram raakte daarna nog de lat, maar de nederlaag was niet meer te voorkomen. En dus staat Celtic nu zeven punten los.