Van Bronckhorst verdedigt aankoopbeleid: 'Die verhalen kloppen niet'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft na de nederlaag tegen Ajax in de Champions League het transferbeleid van Rangers verdedigd. Volgens de Nederlandse manager is er door de Schotse media een verkeerd beeld geschetst van de financiële mogelijkheden.

Van Bronckhorst verdedigt aankoopbeleid: 'Die verhalen kloppen niet'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Rangers verloor dinsdag ook zijn zesde wedstrijd van de groepsfase en gaat de historie in als de slechtst presterende ploeg ooit in het miljardenbal. De commentaren in Schotland zijn dan ook niet mals na de 3-1 nederlaag tegen Ajax. Van Bronckhorst vindt dat er door de buitenwacht te hoge verwachtingen zijn gewekt, nadat de club deze zomer onder meer 23 miljoen euro ontving voor Calvin Bassey en ook Joe Aribo voor zo'n zeven miljoen euro werd verkocht aan Southampton.

Schotse media vroegen zich af of Rangers de selectie wel genoeg heeft versterkt, nadat het zich ten koste van PSV plaatste voor de Champions League. 'Ik heb veel verhalen gelezen dat de zilvervloot was binnengevaren met alle miljoenen die binnen waren gekomen, maar de getallen die ik in de kranten zie kloppen niet. We hebben niet zoveel geld om uit te geven. Het creëert een verwachting dat we nieuwe spelers kunnen halen', counterde Van Bronckhorst die verhalen in gesprek met The Scotsman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Van Bronckhorst heeft de clubleiding er alles aan gedaan om de sterkst mogelijke selectie neer te zetten. Rangers trok uiteindelijk voor zo'n veertien miljoen euro vier nieuwe spelers aan: Antonio Colak (PAOK Saloniki), Ben Davies (Liverpool), Rabbi Matondo (Schalke 04) en Ridvan Yilmaz (Besiktas). Verder werden Tom Lawrence (Derby County) en John Souttar (Heart of Midlothian) transfervrij aangetrokken en kwam Malik Tillman op huurbasis over van Bayern München.

Rust
Tegen Ajax waren vier aanwinsten (Davies, Lawrence, Souttar en Yilmaz) niet inzetbaar, maar Van Bronckhorst wil de blessuregolf niet gebruiken als excuus. Wel wees de oud-international op het verschil in rust. Ajax had het weekend vrij doordat het Eredivisie-duel met Vitesse was verplaatst. 'Zij hadden zes dagen vrij, hun competitie denkt wel aan hun spelers', zei hij tegen BT Sport. 'Ik zeg niet dat wij hulp nodig hebben, maar zij hadden wel een weekend vrij. Dat maakt het verschil.'

Ondanks de verzachtende omstandigheden was de kritiek op Rangers niet mals na de nederlaag tegen Ajax. Oud-spits Ally McCoist vond dat er vooral bij de 0-1 van Steven Berghuis dramatisch werd verdedigd, terwijl Richard Foster zag dat Ajax nog veel vaker had kunnen scoren. 'Het is een verschil van dag en nacht met het team dat de Europa League-finale speelde. Qua intensiteit en kwaliteit is het verschil ongelooflijk groot. Rangers oogde kwetsbaar, het is het verhaal van deze CL-campagne.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.