Rangers loopt klap op in titelrace met teleurstellende remise

Rangers FC heeft het kampioenschap niet meer helemaal in eigen hand. De ploeg van Philippe Clement speelde woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Dundee FC, op Dens Park wisten beide ploegen niet te scoren: 0-0.

Dundee
Dundee
0 - 0
Glasgow Rangers

Het was al een hele opluchting dat de wedstrijd deze keer wél gespeeld werd. Het veld in de derde stad van Schotland was twee keer spelbreker geweest, tot grote frustratie van de grootmacht uit Glasgow. Nu was de mat in aanvaardbare staat, in de eerste helft lieten beide teams zich verre van onbetuigd. Dat het gelijk stond bij rust was logisch, dat het doelpuntloos was, lag een stuk minder voor de hand.

In de tweede helft werd Rangers sterker, onder meer Cyriel Dessers kreeg kansen om te scoren. Het Dundee-publiek zat er nerveus bij, want hun ploeg gaf dit seizoen al zo vaak goals weg in de slotfase. Nu niet. Rangers verspeelt wéér punten – uit de laatste vijf wedstrijden morste de Ibrox-club er tien. Het gevolg is dat de club het kampioenschap niet langer volledig in eigen hand heeft

Met deze wedstrijd is de reguliere competitie in Schotland gespeeld. In theorie zouden de bovenste zes om het kampioenschap strijden – maar Heart of Midlothian, Kilmarnock, St Mirren en Dundee FC hebben zelfs wiskundig geen kans meer. Zoals altijd gaat het tussen Celtic en Rangers. The Bhoys hebben nu drie punten meer dan de eeuwige rivaal, en een beter doelsaldo. Er zijn nog vijf wedstrijden, waaronder de vermoedelijk beslissende stadsderby op Celtic Park.