Giovanni van Bronckhorst heeft zaterdag een nieuwe teleurstelling moeten verwerken bij Rangers FC. De ploeg van de Nederlandse manager beet zich stuk op laagvlieger St. Mirren.

Saint Mirren
1 - 1
Glasgow Rangers

Rangers had de eerste helft in Paisley buitengewoon veel balbezit, maar de bezoekers wisten geen weg te vinden door de stugge defensie van St. Mirren. Vroeg in de tweede helft ging het vervolgens mis voor de mannen van Van Bronckhorst.

Uit een verre inworp kon Jonah Ayunga afwerken, maar hij stuitte nog op doelman Allan McGregor. Leon King kon de bal vervolgens wegwerken, maar de achttienjarige verdediger besloot de bal in zijn eigen vijfmetergebied eerst nog aan te nemen. Ayunga profiteerde dankbaar: 1-0.

Van Bronckhorst keek het moment op de bank terug en besloot de ongelukkige King tien minuten later naar de kant te halen. In de 83ste minuut voorkwam James Tavernier een nederlaag van zijn ploeg. De aanvoerder benutte een strafschop: 1-1. Verder kwamen de gasten niet.

Rangers heeft nu slechts twee van zijn laatste zeven duels in alle competities gewonnen. De Champions League-campagne liep uit op een grote deceptie voor de Schotten en ook in de competitie moet de ploeg van Van Bronckhorst nu pas op de plaats maken. De landstitel lijkt ver weg: Celtic kan de voorsprong op de grote rivaal later deze zaterdag vergroten naar negen punten.