Van Boekel krijgt na fout tijdens Feyenoord-PSV rol bij EL-finale

Reacties

De UEFA heeft Clément Turpin aangewezen als scheidsrechter voor de finale van de Champions League. Tijdens de Europa League-finale is Pol van Boekel de VAR.

Van Boekel krijgt na fout tijdens Feyenoord-PSV rol bij EL-finale
© Pro Shots

Van Boekel zal volgende week woensdag in die hoedanigheid de Sloveen Slavko Vincic assisteren als het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst het in Sevilla opneemt tegen Eintracht Frankfurt. Afgelopen zondag was de rol als VAR van Van Boekel nog veelbesproken, toen hij besloot Serdar Gözübüÿük niet naar het scherm te roepen toen de arbiter in de extra tijd een penalty toekende aan Feyenoord wegens hands van PSV-verdediger Mauro Júnior. Een fout, aldus de KNVB.

Tijdens de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid is er geen Nederlandse inbreng. Danny Makkelie was in de running om de eindstrijd te fluiten, maar leidde onlangs de halve finale tussen Villarreal en Liverpool. Turpin, in de kwartfinale nog arbiter tijdens het heenduel tussen Chelsea en Real Madrid (1-3), moet de finale in goede banen leiden. De Fransman floot vorig jaar nog de Europa League-finale tussen Villarreal en Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wo 18 mei 2022

Za 28 mei 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.