Deze scheidsrechter fluit Feyenoord in de Conference League-finale

Reacties

Istvan Kovacs heeft van de UEFA de eer gekregen om de eerste finale ooit in de Conference League te fluiten. Voor de Roemeense arbiter is het treffen tussen AS Roma en Feyenoord, op 25 mei in Tirana, zijn eerste Europese eindstrijd.

Deze scheidsrechter fluit Feyenoord in de Conference League-finale
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De 37-jarige Kovacs is sinds 2010 een internationale scheidsrechter. Dit seizoen was hij bij tien Europese wedstrijden de leidsman; één van die duels floot hij in de Conference League. Dat was toevallig een wedstrijd van AS Roma, tegen Zorya Luhansk (4-0 zege voor de Italianen).

Kovacs floot dit seizoen verder onder meer de eerste ontmoeting tussen Manchester City en Real Madrid, in de halve finale van de Champions League. Dit werd een waar spektakelstuk (4-3 zege voor City). Hij was vorig jaar een van de scheidsrechters op het EK en had toen nog de leiding bij Noord-Macedonië - Nederland (0-3 zege).

Bij Roma-Feyenoord zal Kovacs geassisteerd worden door landgenoten Vasile Florin Marinescu en Mihai-Ovidiu Artene. De Zwitser Sandro Schärer is de vierde official en het VAR-team bestaat uit drie Duitsers: Marco Fritz, Christian Dingert en Bastian Dankert. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.