Haaland is Van Nistelrooij voorbij, maar recordjacht is nog lang niet klaar

Reacties

Nooit eerder maakte een speler van een Premier League-club zoveel doelpunten in een seizoen als Erling Haaland. De Noorse doelpuntenmachine tekende in de kwartfinale van de Champions League  tegen Bayern München (3-0) voor zijn 45ste treffer van het seizoen voor Manchester City, maar is daarmee nog lang niet klaar.

Haaland is Van Nistelrooij voorbij, maar recordjacht is nog lang niet klaar
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Bayern München
Bayern München

Er zijn namelijk nog een aantal andere records die lonken voor Haaland, nadat hij dinsdagavond het record van Ruud van Nistelrooij en Mohamed Salah definitief uit de boeken schoot. De voormalige topschutter van Manchester United en de Egyptische sterspeler van Liverpool scoorden ooit 44 keer voor een Premier League-club in één seizoen, een record dat Haaland dit seizoen waarschijnlijk nog verder gaat aanscherpen.

Want met nog negen Premier League-duels te gaan, lijdt het bijvoorbeeld haast geen twijfel dat Haaland het record van Andy Cole en Alan Shearer gaat afpakken. Cole en Shearer scoorden in de seizoenen 1993/94 en 1994/95 allebei 34 keer in de Premier League voor respectievelijk Newcastle United en Blackburn Rovers in de jaren dat er nog 42 speelronden werden afgewerkt. Haaland staat na 27 duels nu al op dertig Premier League-goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de Champions League staat er eveneens geen maat op Haaland. Na 26 optredens in het miljardenbal staat de 22-jarige goalgetter op 34 doelpunten, veertien meer (!) dan Harry Kane en Alessandro Del Piero er in hun eerste 26 CL-wedstrijden maakten - tot nu het record. Dit seizoen scoorde Haaland al elf keer in het hoofdtoernooi, waardoor hij het seizoensrecord van Cristiano Ronaldo (zeventien goals in 2013/14) in theorie nog kan achterhalen.

Haaland staat nu op 180 treffers in zijn clubcarrière, zijn twintig goals voor de tweede elftallen van Bryne en Molde FK niet eens meegerekend. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo slechtte die grens in het seizoen 2010/11, toen hij al 26 was. Lionel Messi arriveerde bij dat aantal tijdens het seizoen 2011/12 toen hij 24 was. In dat jaar scoorde de Argentijn 73 keer voor Barcelona in alle competities. Dat aantal lijkt dit seizoen niet haalbaar voor Haaland.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.