Hinteregger (29) stopt na tumultueuze carrière per direct als profvoetballer

Reacties

Martin Hinteregger stopt na een tumultueuze carrière per direct als profvoetballer. De loopbaan van de 29-jarige Oostenrijker stond bol van de schandalen, hij sloot zijn carrière af met het winnen van de Europa League met Eintracht Frankfurt.

Hinteregger (29) stopt na tumultueuze carrière per direct als profvoetballer
© Pro Shots

Hinteregger maakte het zijn werkgevers regelmatig lastig. In zijn vorig jaar verschenen boek vertelde de international 45 persoonlijke verhalen over zijn voetballeven en daarin deed hij uit de doeken dat hij in het verleden met alcohol- en gokproblemen kampte.

Zijn escapades zijn talrijk. Toen hij jaren geleden nog voor Red Bull Salzburg speelde, werd hij eens zo dronken na een wedstrijd dat hij de weg naar zijn huis niet meer terug kon vinden. Hij bleef die nacht maar slapen op het trainingscomplex en werd aangetroffen door het personeel. Hij miste regelmatig belangrijke gelegenheden bij zijn clubs vanwege uit de hand gelopen feestjes en ook een interland met Oostenrijk ging aan de neus van Hinteregger voorbij. De officiële lezing was dat hij met een kuitblessure kampte, maar na de desbetreffende interlandperiode maakte Hinteregger zijn excuses voor een grenzen overschrijdend feestje.

Spelersprofiel

M. Hinteregger


Geboortedatum:
7 september 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Sankt Veit an der Glan
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
82 kg

Het laatste schandaal uit zijn actieve carrière neemt Hinteregger ook mee in zijn afscheidsbrief op de website van Eintracht Frankfurt. Het leek de oud-verdediger leuk om een voetbaltoernooitje te organiseren in zijn geboortedorp en kreeg daarbij hulp van een lokale politicus. Die bleek echter banden te hebben met extremistische groeperingen. 'De gevolgen werden mij pas na de zaak duidelijk', aldus Hinteregger.

'Ik heb mijn hart en ziel in dat toernooi gestoken, maar in een emotionele reactie heb ik irritatie opgewekt. Daar bied ik mijn excuses voor aan. Om het nogmaals heel duidelijk te maken: ik veroordeel intolerantie in de sterkst mogelijke bewoording. Iedereen die mij kent weet dat.' Alle heisa rondom Hinteregger bezorgde hem een naar gevoel. 'Afgelopen herfst speelde ik voor het eerst met de gedachten om te stoppen. Ik zat sportief ook in een lastige fase. Mijn prestaties schommelden, de overwinningen voelden niet meer zo goed en elke nederlaag deed dubbel zoveel pijn.'

Hinteregger neemt dus afscheid met een prijs, hoewel de centrale verdediger niet in actie kwam tijdens de Europa League-finale. Hij speelde bijna 450 wedstrijden op het hoogste niveau en kwam uiteindelijk tot 67 interlands in dienst van Oostenrijk. Hinteregger zal volgend seizoen dus niet samenspelen met Mario Götze, terwijl hij de ex-PSV'er juist ophemelde voor zijn komst naar de Duitse club. 'Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik denk dat hij als speler uitstekend bij ons past. Zo'n type speler is precies wat we nodig hebben.'

Martin Hinteregger met de Europa League-trofee.
© Pro Shots
Martin Hinteregger met de Europa League-trofee.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.