KNVB: strafschop voor Feyenoord was onterecht, VAR had moeten ingrijpen

Reacties

De KNVB is van mening dat Feyenoord zondag geen strafschop had mogen krijgen tegen PSV en dat de VAR scheidsrechter Serdar Gözübüyük had moeten terugfluiten. Dat laat een woordvoerder van de voetbalbond weten aan VI. 'We begrijpen de teleurstelling van PSV dan ook absoluut.'

KNVB: strafschop voor Feyenoord was onterecht, VAR had moeten ingrijpen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

Het moment dat zondagmiddag resulteerde in een late gelijkmaker voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen PSV is maandag intern besproken bij de KNVB. De conclusie was dat de strafschop niet gegeven had mogen worden. 'Maar het blijft mensenwerk', klinkt het vanuit de bond. 'Fouten worden altijd gemaakt. Dankzij de VAR en de scheidsrechtersopleiding worden het er steeds minder, maar zondag heeft bewezen dat het nog altijd kan gebeuren.'

In de slotfase van het duel in De Kuip schoot Jens Toornstra de bal tegen de arm van de wegdraaiende Mauro Júnior. Gözübüyük wees naar de stip en VAR Pol van Boekel zag geen reden om de arbiter te corrigeren. Cyriel Dessers maakte vanaf elf meter geen fout en schoot de 2-2 binnen. Door deze goal zijn de titelkansen van PSV enorm geslonken; Ajax kan nu woensdag al kampioen worden.

Bij PSV was men woedend over de beslissing van Gözübüyük. Roger Schmidt, Cody Gakpo, Joey Veerman en nog vele anderen: allemaal spraken ze er schande van. 'We begrijpen de teleurstelling van PSV absoluut', laat de KNVB-woordvoerder weten. Gözübüyük weigerde direct na afloop van het duel om voor de camera te verschijnen en toelichting te geven over zijn beslissing.

De KNVB vindt het niet nodig om Gözübüyük na zijn fout een schorsing op te leggen. De scheidsrechter is komende woensdag de VAR bij FC Utrecht-AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.