Publieke opinie duidelijk over penalty-beslissing Gözübüyük

Reacties

De strafschop in De Kuip. De beslissing van Serdar Gözübüyük is voer voor discussie geweest. De meningen zijn verdeeld, maar een ruime meerderheid heeft grote vraagtekens.

Publieke opinie duidelijk over penalty-beslissing Gözübüyük
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

Met nog een paar minuten op de klok in De Kuip onderneemt Jens Toornstra een poging. De bal vliegt tegen de arm van Mauro Júnior. De PSV'er kan er niet veel aan doen, maar wordt toch bestraft. Gözübüyük wijst naar de stip en krijgt steun van VAR Pol van Boekel. Cyriel Dessers velt het vonnis; 2-2 en PSV kan de titel nagenoeg vergeten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De beslissing roept met name in het Eindhovense kamp veel ongenoegen op. Trainer Roger Schmidt is witheet. 'Voor mij is het een schandaal. Iedereen in het stadion en in deze kamer weet dat het nóóit een penalty was. Never ever, never ever…!'

De Duitser staat niet alleen. ESPN-analyticus Kenneth Perez begrijpt de woede van Schmidt en co. 'Dit is een volslagen belachelijke beslissing van de scheidsrechter en consorten, om hier een penalty voor te geven. Het is gewoon lachwekkend.'

'Weer zo'n Eredivisie-weekend waarin de arbitrage zo verschrikkelijk bepalend is', stuurt oud-toparbiter Mario van den Ende de wereld in via Twitter, verwijzend naar Feyenoord-PSV.

Ook de publieke opinie heeft duidelijk vraagtekens bij de beslissing van Gozübüyük. Bijna tweederde van de ruim elfduizend stemmen bij de VI-vraag 'Was de penalty voor Feyenoord terecht?' gaat naar het vakje nee.

Poll (gesloten) Was de penalty voor Feyenoord terecht?
  • 39% Ja (4.550 stemmen)
  • 61% Nee (7.084 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.