Waarom Götze herhaaldelijk contact zocht met Gözübüyük

Mario Götze ging zondag tijdens het uitduel met Feyenoord meerdere keren het gesprek aan met scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De PSV'er hoopte de scheidsrechter naar eigen zeggen te behoeden voor een fout.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

Götze sprak op de persconferentie van een vervelend einde van de wedstrijd. PSV liet in De Kuip vlak voor het sluiten van de markt twee peperdure punten liggen in de titelstrijd. Gözübüyük kende Feyenoord in de extra speeltijd een discutabele penalty toe, Cyriel Dessers zorgde voor de 2-2. 'Ik heb bijna de hele wedstrijd met hem (Gözübüyük, red.) gepraat', zei de Duitse routinier. 'Ik had het gevoel dat zich een situatie als deze zou afspelen en dat gebeurde. Ik ben er niet blij mee.'

'Hoe vaak is dit al gebeurd in het seizoen?', vroeg Götze zich vervolgens hardop af. 'Als je ziet hoe de arbitrage in Duitsland is... Zowel op als naast het veld, hoe ze het doen, welke beslissingen ze nemen, ook met de technologie van nu. Je hebt juist de tijd om goed te checken en te communiceren. Dat ben ik gewend vanuit de Bundesliga, maar ook internationaal. Als hij was gaan kijken, zou hij zelf ook hebben gezien dat het nooit een penalty kon zijn. Ik vind het een beetje raar, maar dat is mijn opinie. Het is niet gericht op één persoon, maar over het algemeen. Sinds ik in Nederland speel, is dat al zo.'

Theoretisch
Götze vond dat PSV het zich in de tweede helft onnodig moeilijk maakte. 'In de eerst helft speelden we goed, creëerden we veel kansen. We hadden efficiënter moeten zijn. Na rust hadden zij wat meer kansen. Of het kampioenschap over is? Theoretisch gezien niet, er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Daarin gaan we voor de winst en dan zien we wel.'