Götze legt uit waarom hij niet rekent op een EK-deelname

Reacties

Mario Götze gaat er niet van uit dat hij komende zomer deelneemt aan het EK. De 31-jarige technicus speelde een klein jaar geleden zijn voorlopig laatste van 66 interlands.

Götze legt uit waarom hij niet rekent op een EK-deelname
© Pro Shots

'Mijn focus ligt bij Eintracht Frankfurt en op de Bundesliga. Inmiddels heb ik ook een zekere leeftijd bereikt', liet Götze woensdag weten tijdens een persconferentie van Eintracht Frankfurt. 'Als ik word opgeroepen, wil ik ook een zekere rol kunnen spelen. Ik geloof niet dat het zou werken, al je moet nooit 'nooit' zeggen.'

Götze behoorde eind 2022 enigszins verrassend tot de selectie voor het WK, enkele maanden nadat hij PSV had verruild voor Eintracht Frankfurt. De matchwinner van de finale van 2014 moest het in Qatar stellen met twee korte invalbeurten. Duitsland strandde toen al in de groepsfase.

Ondanks een doorlopend contract tot medio 2026 wordt Götze vaak gelinkt aan een transfer naar de Major League Soccer. De dribbelaar rekent echter op een langer verblijf bij de Europa League-winnaar van 2022. 'Ik voel me al anderhalf jaar zeer goed hier.'

EK-organisator Duitsland stuit komende zomer in de groepsfase van het toernooi op Schotland, Hongarije en Zwitserland.

Keert Toni Kroos terug in Mannschaft?

Toni Kroos speelt volgens The Athletic serieus met de gedachte om zich weer beschikbaar te stellen voor de Duitse nationale ploeg. De 34-jarige passkoning van Real Madrid zette na EURO 2020 een punt achter zijn loopbaan bij Die Mannschaft. De 106-voudig international onderhoudt een goede relatie met bondscoach Julian Nagelsmann.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.