Broer van Götze wordt bespuugd: 'Voor het eerst gehuild'

Reacties

Personen op de tribune van Dynamo Dresden hebben voor een nieuw dieptepunt gezorgd door een tegenstander die bloedend op een brancard lag te beledigen en bespugen. Felix Götze, de broer van ex-PSV'er Mario Götze, doet zijn verhaal.

Broer van Götze wordt bespuugd: 'Voor het eerst gehuild'
© Pro Shots

Felix Götze (26) staat onder contract bij Rot-Weiss Essen, een club actief in de 3. Liga van Duitsland. Zaterdagmiddag stond Götze met RW Essen tegenover Dresden, in de slotfase kwam hij hard in botsing met tegenstander Jakob Lemmer. Götze liep een flinke hoofdwond op en moest per brancard het veld verlaten.

Terwijl Götze op de brancard lag en langs het veld naar de catacomben werd gedragen, werd hij naar eigen zeggen beledigd en bespuugd. Dit vertelt hij op Instagram. 'Dit moet van mijn hart. Zaterdag heb ik voor het eerst in mijn spelerscarrière gehuild. Niet vanwege de pijn, maar omdat het vernederend was om beledigd en bespuugd te worden terwijl ik bloedde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Götze roept op tot humaan gedrag. 'Ik hou van de sport en waardeer alle fans, want zonder jullie zou het voetbal niet zo zijn als het nu is. Ondanks alle emoties kunnen bepaalde grenzen niet overschreden worden. In elk shirt dat op het veld gedragen wordt, zit een persoon!'

Het voorval in Dresden wordt nog raarder als je bedenkt dat Götze eerder al diverse ernstige hoofdblessures opliep. Enkele jaren geleden belandde hij zelfs op de intensive care toen hij een schedelbasisfractuur opliep, enkele maanden na dat incident liep Götze een nieuwe hoofdblessure op. De paniek was toen direct erg groot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.