Grote schrik in Duitsland: broertje Götze weer met hoofdblessure naar ziekenhuis

Reacties

Felix Götze (23), de jongere broer van PSV'er Mario Götze, heeft maandagavond opnieuw een akelige hoofdblessure opgelopen. De middenvelder van 1. FC Kaiserslautern werd per brancard van het veld gehaald en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend.

Grote schrik in Duitsland: broertje Götze weer met hoofdblessure naar ziekenhuis
© Pro Shots

De schrik zat er maandagavond direct goed in, toen Götze bij een kopduel botste met Rolf Feltscher en vervolgens bewegingloos op de grond bleef liggen. Doelman Leo Weinkauf trok direct zijn keepershandschoenen uit om eerste hulp te verlenen en meerdere spelers zwaaiden paniekerig naar de medische staf. De nek van Götze werd gestabiliseerd met een kraag, voordat hij van het veld gedragen werd.

Marco Antwerpen, coach van Kaiserslautern, vertelde na afloop van het 1-1 gelijkspel dat Götze in de kleedkamer behandeld werd. De middenvelder was bij bewustzijn op het moment dat de trainer hem trof. 'Hij zal snel naar het ziekenhuis gebracht worden', zei Antwerpen, die nog niet kon aangeven wat de schade precies was.

Dat de spelers van Kaiserslautern zichtbaar in paniek raakten, had zeker ook met het verleden te maken. In augustus kwam Götze al hard in botsing met teamgenoot Marvin Senger. Götze werd toen op zijn slaap geraakt en zakte vervolgens naar de grond. De middenvelder werd ook toen naar het ziekenhuis gebracht en belandde zelfs op de intensive care. Götze liep bij deze botsing een scheurtje in zijn schedel op.

Götze miste zes competitiewedstrijden van Kaiserslautern, voordat hij eind september in de thuiswedstrijd tegen VfL Osnabrück zijn rentree maakte. Hij had een basisplaats in de zeges op TSV Havelse en het tweede elftal van SC Freiburg en stond ook maandag tegen Duisburg weer vanaf het begin op het veld. Vlak voor tijd sloeg het noodlot dus opnieuw toe. Kaiserslautern hoopt snel meer duidelijkheid te kunnen geven over hoe Götze eraan toe is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.