Update Kahn over transferplannen Bayern lijkt goed nieuws voor Zirkzee

Reacties

Bayern München heeft geen concrete plannen om na het vertrek van Robert Lewandowski nog een echte centrumspits aan te trekken. Het lijkt goed nieuws te betekenen voor Joshua Zirkzee.

Update Kahn over transferplannen Bayern lijkt goed nieuws voor Zirkzee
© Pro Shots

Bayern maakte zaterdagavond in de eerste officiële wedstrijd sinds de transfer van Lewandowski naar Barcelona indruk door RB Leipzig in het duel om de Super Cup met 5-3 te verslaan. Volgens algemeen directeur Oliver Kahn toonde de ploeg van Julian Nagelsmann aan dat er genoeg aanvallende mogelijkheden zijn. Zo maakte Sadio Mané indruk in een centrale rol in de voorhoede.

'Je zag hoeveel mogelijkheden we voorin hebben, hoe we op verschillende momenten verrasten en wat voor ongelooflijk goede spelers we hebben. We hebben veel opties voorin', zei Kahn in gesprek met Kicker. De oud-doelman bevestigde vervolgens dat de speculaties over de komst van een echte nummer 9 van tafel kunnen. 'Dat is helemaal geen discussie.'

Volgens Kahn kan Bayern ook heel goed functioneren zonder een type Lewandowski, dat heeft het duel met Leipzig volgens hem wel aangetoond. 'En het is niet alsof we geen opties hebben in onze selectie. Joshua Zirkzee is er nog, net als Eric Maxim Choupo-Moting. En dan is er nog de jonge Mathys Tel, die ongelooflijk goed traint', verwees Kahn naar de kersverse miljoenenaankoop.

Ook Hasan Salihamidzic stelde zaterdagavond dat Bayern in principe geen extra spits meer zal aantrekken. De vraag is wat dat betekent voor het toekomstperspectief van Zirkzee. De jeugdinternational keerde deze zomer terug van een verhuurperiode bij Anderlecht en heeft nog een contract voor een jaar. Zaterdag bleef de 21-jarige aanvaller negentig minuten op de bank tegen Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Meer M. Tel
Meer over M. Tel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.