Oranje Onder-19 kan EK vergeten door Bayern-talent Tel

Reacties

Oranje Onder-19 kan het EK vergeten. Het elftal van bondscoach Mischa Visser ging zaterdagmiddag in Assen onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Aangezien dat de directe concurrent was voor plaatsing, is dat niet meer mogelijk.

Oranje Onder-19 kan EK vergeten door Bayern-talent Tel
© Pro Shots

Na de ruime overwinning op Litouwen was er een rechtstreeks gevecht met Frankrijk, bij wie Bayern-talent Mathys Tel verreweg de grootste naam was op het wedstrijdformulier. Bij Oranje stonden onder anderen aanvoerder Julian Rijkhoff, PSV-talenten Isaac Babadi en Tygo Land en FC Groningen-verdediger Thijmen Blokzijl aan de aftrap. Hij was dicht bij huis een van de uitblinkers aan de kant van Oranje, dat halverwege nog in balans was met de Fransen.

Vrij snel na de pauze, waarin Silvano Vos werd vervangen door Mike Kleijn, kregen de bezoekers echter een strafschop en dat buitenkansje was wel besteed aan Bayern-aanvaller Tel. De achttienjarige rechtspoot maakte in het verleden ook al minuten in Jong Frankrijk, maar werd voor deze belangrijke wedstrijd ingezet door Frankrijk Onder-19.

In de poule met verder België en Litouwen gaat er slechts een team naar het EK. Frankrijk staat na tweederde van de speelrondes op zes punten, achtervolgd door Nederland en België. Omdat de volgorde als eerste wordt bepaald op basis van onderling resultaat, is Frankrijk niet meer in te halen door een van de achtervolgers.

Ook is het niet mogelijk dat er meerdere teams op zes punten komen en op die manier Oranje nog nummer een kan worden. De ontmoeting met België van komende dinsdag is dus nog slechts voor de tweede plaats – dat alleen de eer oplevert. Het puntloze Litouwen neemt het nog op tegen het al geplaatste Frankrijk.

Oranje Onder-17, met onder anderen Jaden de Guzman, Shane Kluivert en Emre Ünüvar op het veld, ging zaterdag ook met 0-1 onderuit tegen Finland en kan kwalificatie voor het EK eveneens vergeten.

Opstelling Nederland: Steur; Read, van de Blaak, Blokzijl, Agougil; Vos, Land, Babadi; Slory, Rijkhoff, Banzuzi.

Opstelling Frankrijk: Olmeta; Gomis, Belocian, Mawissa; Benama, Mayulu, Atangana, Amougou, Junior Kroupi; Tel, Michal

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.