'Zes Bayern München-spelers willen af van Tuchel, onder wie De Ligt'

Reacties

Thomas Tuchel lijkt de kleedkamer langzaamaan te verliezen bij Bayern München. Kwam afgelopen weekend nog naar buiten dat Joshua Kimmich in de clinch zou liggen met een van Tuchels assistenten, weet BILD inmiddels dat er zes spelers tegen hem zijn, onder wie Matthijs de Ligt.

'Zes Bayern München-spelers willen af van Tuchel, onder wie De Ligt'
© Pro Shots

Het Duitse medium schrijft dat het niet om de minste spelers gaat bij Bayern München, die niet langer meer tevreden zijn met het werk van Tuchel. Naast Kimmich zou het ook gaan om routiniers Leon Goretzka en Thomas Müller. Laatstgenoemde wordt zelfs gezien als 'een van de voornaamste spelers' die zich tegen Tuchel heeft gekeerd.

Müller is onder Tuchel geen vaste basisklant meer en moet vaak genoegen nemen met een invalbeurt, terwijl Kimmich en Goretzka niet begrijpen waarom de club vorig jaar afscheid nam van Julian Nagelsmann en Tuchel aanstelde als diens opvolger. Vorig seizoen werd de Duitse titel op de slotdag nog wel moeizaam gepakt door Bayern München, maar dit jaar lijkt de achterstand op Bayer Leverkusen al veel te groot.

Ook De Ligt, Mathys Tel en Serge Gnabry zouden niet tevreden zijn over de oefenmeester, maar vooral omdat ze in hun ogen te weinig aan speeltijd komen bij Bayern München. Omdat de groep ontevreden spelers steeds groter wordt, weet het Duitse medium dat de spanning tussen de coach en spelers met rasse schreden toeneemt.

Voorstanders van Tuchel

Tuchel, die ondanks drie nederlagen op rij en eerder al de pijnlijke uitschakeling in de DFB-Pokal voorlopig zou mogen blijven zitten, heeft ook nog zes duidelijke voorstanders in de selectie van Bayern München. Basisklanten Leroy Sané, Raphael Guerreiro en Jamal Musiala zijn blij met de coach, net als Harry Kane en Eric Dier, die door Tuchel naar Zuid-Duitsland zijn gehaald. Ook aanvoerder Manuel Neuer behoort voorlopig tot het kamp dat Tuchel steunt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
31
19
5
7
73-35
+38
62
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer T. Tuchel
Meer over T. Tuchel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.