'Emoties lopen hoog op bij Bayern: aanvaring Kimmich met assistent-trainer'

Reacties

De relatie tussen Joshua Kimmich en Bayern München-trainer Thomas Tuchel is volgens Duitse media niet meer te redden na een incident in de kleedkamer. De twee zouden na het competitieduel met VfL Bochum gebrouilleerd zijn geraakt.

'Emoties lopen hoog op bij Bayern: aanvaring Kimmich met assistent-trainer'
© Pro Shots
VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 2
Bayern München
Bayern München

Volgens BILD had Kimmich na het duel in de kleedkamer een verbale aanvaring met Zsolt Lőw, een van de assistenten van Tuchel. De Duits international, die door omstanders gekalmeerd moest worden, werd tegen Bochum na ruim een uur naar de kant gehaald door Tuchel, met wie hij al langere tijd in onmin zou leven.

Kimmich begon vorige week in de verloren topper tegen Bayer Leverkusen op de bank. Tuchel gaf toen op het middenveld de voorkeur aan Leon Goretzka en de negentienjarige Aleksandar Pavlovic. Voor het duel met Lazio in de Champions League kreeg Kimmich wel weer een basisplaats, maar de middenvelder zou inmiddels volledig zijn uitgekeken op Tuchel. Bij diens voorganger Julian Nagelsmann gold Kimmich als zijn verlengstuk binnen de lijnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de derde nederlaag in acht dagen werd Tuchel op de persconferentie gevraagd naar het incident met Kimmich en zijn assistent. 'Ik weet wat er is gebeurd, maar dat ga ik hier niet met jullie delen', verklaarde de bekritiseerde trainer. 'Zulke dingen gebeuren in de kleedkamer, zolang het binnen de grenzen blijft. En dat is het gebleven.'

Voormalig Bayern-aanvoerder Stefan Effenberg stelde na het verlies bij Bochum dat Tuchel de belangrijke spelers in zijn selectie, waarbij ook de naam van Kimmich viel, meer in bescherming zou moeten nemen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.