Druk op Tuchel neemt verder toe na volgende mokerslag Bayern

Bayern München heeft zondagavond opnieuw een modderfiguur geslagen. De regerend landskampioen verloor van het VfL Bochum van Thomas Letsch en maakte opnieuw een pas op de plaats in de Duitse titelstrijd.

VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 2
Bayern München

In München snakte Thomas Tuchel naar een overwinning. Bayern verloor vorige week met ruime cijfers (3-0) van koploper Bayer Leverkusen en kreeg vervolgens ook nog een tik van Lazio in de Champions League (1-0). De druk op de Duitse trainer was inmiddels flink opgelopen en dus moest het duel met Bochum het begin worden van de wederopstanding.

Bij Bayern München was er weer eens een basisplaats voor Matthijs de Ligt. De afgelopen twee wedstrijden kregen Min-Jae Kim en Dayot Upamecano de voorkeur boven de Nederlander. Ditmaal stond De Ligt op de plek van Upamecano. Lang hoefde de Fransman echter niet toe te kijken. Na een halfuur kwam hij binnen de lijnen voor de geblesseerd uitgevallen Noussair Mazraoui.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde binnen het kwartier in een voorsprong. Jamal Musiala leek zich in een lastige positie te hebben gemanoeuvreerd, maar schoot verrassend vanuit een lastige hoek de 0-1 binnen met een harde pegel. Bayern had het betere van het spel, maar gaf de voorsprong in de eerste helft nog uit handen.

Tien minuten voor tijd ontsnapte Takuma Asano op rechts. De tackle van De Ligt kwam te laat en de Japanner schoot diagonaal de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later kopte Keven Schlotterbeck een hoekschop binnen, doordat de zoneverdediging van Bayern niet het gewenste effect sorteerde. Opnieuw kwam De Ligt net te laat om een treffer te voorkomen (2-1).

Ook deze wedstrijd werd weer verhinderd door supportersprotesten met tennisballen op het veld, waardoor de wedstrijd flink uitliep. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 3-1 en eindigde Bayern de wedstrijd met tien man. Upamecano raakte zijn tegenstander met de arm in het gezicht, kreeg zijn tweede gele kaart en gaf daarmee een strafschop weg. Kevin Stöger benutte dat buitenkansje. Het duel eindigde in 3-2 door een treffer van Harry Kane.

Door de nederlaag staat Bayern nu acht punten achter op koploper Bayer Leverkusen. Zaterdag staat ook nog eens een duel met RB Leipzig op het programma.