Code rood bij Bayern na volgende dreun: 'We zitten in een horrorfilm'

Reacties

Na drie verliespartijen op rij is het crisis bij Bayern München, weet ook middenvelder Leon Goretzka. De Duits international beseft dat het nu heel moeilijk gaat worden om Bayer Leverkusen van de Duitse titel te houden.

Code rood bij Bayern na volgende dreun: 'We zitten in een horrorfilm'
© Pro Shots
VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 2
Bayern München
Bayern München

Na de competitienederlaag tegen Bayer Leverkusen en het verlies bij Lazio in de Champions League ging Bayern zondag onderuit bij VfL Bochum. De achterstand op koploper Leverkusen is daardoor opgelopen tot acht punten, met nog twaalf wedstrijden te gaan. De druk op de positie van trainer Thomas Tuchel is al behoorlijk opgelopen.

Bij DAZN kreeg Goretzka de vraag of een twaalfde Bundesliga-titel op rij nu nog realistisch is voor Bayern. 'Het is heel moeilijk om daar "ja" op te antwoorden. Eerlijk gezegd zit nu alles tegen', zei de middenvelder. 'Wij moeten nu niet meer praten over de titel, maar ons focussen op ons eigen spel.'

'Vorig seizoen hielden we ook geloof tot het einde en werden we nog kampioen, maar we zitten op dit moment in een horrorfilm die niet stopt. We maken te veel individuele fouten. We moeten deze situatie heel snel gaan omdraaien', verklaart Goretzka, die bij Bayern nog een contract heeft tot medio 2025.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bescherming
Voormalig Bayern-aanvoerder Stefan Effenberg stelt dat Bayern de selectie goed moet doorlichten, ook kijkend naar de contracten. 'De clubleiding van Bayern moet in de komende weken kritisch kijken naar de samenstelling van de selectie. Dan moeten ze besluiten wie kan blijven en vertrekken. Wie is bereid om alles te geven voor deze club?', aldus de oud-Champions League-winnaar met Bayern en tegenwoordig analist bij Sport1.

'Het gaat erom dat Bayern weer succesvol gaat worden, met aantrekkelijk voetbal. Dan moet je kritisch durven zijn', vertelt Effenberg, die een duidelijke boodschap heeft voor Tuchel en de leiding van Bayern. 'Veel draait om vertrouwen. Otmar Hitzfeld (voormalig Bayern-trainer, red.) had tien gouden regels. Eén daarvan moet men bij Bayern echt niet vergeten: neem je sterspelers in bescherming, ook als iemand even in een slechte fase zit.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
5
Borussia Dortmund
34
18
9
7
68-43
+25
63
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.