De Ligt, Gravenberch en Mazraoui debuteren bij grote Super Cup-zege Bayern

Reacties

Bayern München heeft RB Leipzig verslagen in het gevecht om de Duitse Super Cup. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann begon het nieuwe seizoen mede door de impulsen van de nieuwe ster Sadio Mané spectaculair.

De Ligt, Gravenberch en Mazraoui debuteren bij grote Super Cup-zege Bayern
© Pro Shots

RB Leipzig - Bayern München 3-5

Nagelsmann had de op één na grootste aankoop in de Bayern-historie in Leipzig nog niet vanaf de aftrap nodig. Matthijs de Ligt zat bij de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen nog op de bank, net als Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en de vooralsnog bij de selectie gehouden Joshua Zirkzee. Zonder De Ligt in het hart van de defensie kwam Bayern ook amper in de problemen tegen Die Roten Bullen. Sterker, de Bundesliga-kampioen was in de eerste helft superieur.

Na een ware flipperkastsituatie in het strafschopgebied van Leipzig opende Jamal Musiala in de veertiende minuut al de score. De negentienjarige middenvelder zocht met de bal aan de voet naar ruimte voor een schot en sloeg met een lage knal toe (0-1). Nadat een goal van Leipzig-ster Christopher Nkunku werd afgekeurd vanwege buitenspel verdubbelde Bayern na een halfuur de marge. Dat gebeurde via Sadio Mané, die zo een heerlijk debuut kende. De van Liverpool overgekomen aanvaller kreeg zijn eerste goal voor Der Rekordmeister op een presenteerblaadje aangeboden door Serge Gnabry. Uit een voorzet van de Duits international werkte Mané de bal van dichtbij binnen: 0-2.

Met dank aan Musiala sloot Bayern een bijna perfecte eerste helft in stijl af. Het toptalent bleef koeltjes in het strafschopgebied van Leipzig en bood Benjamin Pavard een grote kans. De Franse concurrent van Mazraoui klopte Leipzig-goalie Péter Gulácsi met een droge knal. Zo ging het in de rust amper over Robert Lewandowski. Bayern ving het gemis van de naar Barcelona vertrokken goalgetter op met heel veel dynamiek. Met loopacties dreven onder anderen Mané, Gnabry en Thomas Müller de Leipzig-defensie tot wanhoop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gravenberch, De Ligt en Mazraoui vallen in
De bekerwinnaar redde in de zestigste minuut wel de eer door een rake kopbal van Marcel Halstenberg (1-3). Het antwoord van Bayern op die goal liet niet lang op zich wachten. Zes minuten later knalde Gnabry de bal van dichtbij al hoog tegen de touwen: 1-4. Kort na dat doelpunt achtte Nagelsmann de tijd rijp voor het debuut van Gravenberch, die inviel voor Müller.

In de slotfase bracht de Bayern-coach ook De Ligt en Mazraoui binnen de lijnen voor hun debuut. Kort voor de entree van de twee had Nkunku met een rake strafschop voor de 2-4 gezorgd. Even werd het nog echt spannend in de strijd om de eerste prijs in het Duitse seizoen, nadat Dani Olmo in de 89ste minuut Manuel Neuer klopte (3-4).

Bayern trok de voorsprong over de streep en Leroy Sané zorgde voor de kers op de taart bij het spektakelstuk door uit de counter de 3-5 te maken in de 98ste minuut. De score had nog verder op kunnen lopen, maar Mané zag zijn tweede en derde goal afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Super Cup-winnaar Bayern kan nu gaan toeleven naar de Bundesliga-start. Komende vrijdag speelt de ploeg van Nagelsmann de eerste competitiewedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Leipzig tegen Bayern was zaterdag zeker niet de enige spectaculaire Super Cup-wedstrijd. Lees hier het verslag van de strijd om de Nederlandse en hier het verslag van het duel om de Engelse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.