De Ligt: 'Bij Juve was ik op een bepaalde manier minder mezelf'

Reacties

Matthijs de Ligt heeft vlak voor de seizoenstart bij Bayern München nog eens teruggeblikt op zijn periode bij Juventus. Het avontuur in Turijn is niet helemaal geworden wat de 22-jarige verdediger er van gehoopt had.

De Ligt: 'Bij Juve was ik op een bepaalde manier minder mezelf'
© Pro Shots

In het interview met ESPN wordt De Ligt voorgelegd dat hij bij Juve niet de leider kon zijn die hij wilde zijn. Moest hij als het ware een stap terug doen toen hij bij een club met zulke ervaren spelers als Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon kwam? De Ligt: 'Dat zou je zo kunnen zeggen, ja. Ik was de captain bij Ajax en bij Ajax had ik het gevoel dat ik het team op een bepaalde manier moest leiden.'

Bij de Italiaanse grootmacht moest de Oranje-international zoeken naar zijn plek in de hiërarchie. 'Als je dan naar een team gaat met zulke legendes in de verdediging en eentje onder de lat, dan is het als jongen van negentien in het begin lastig om jezelf echt te uiten. Op een bepaalde manier was ik minder mezelf. Maar ik heb ook veel geleerd van die mannen. Ik heb iedere dag naar ze gekeken om van ze te leren en een betere speler en leider te worden', vertelt De Ligt, die onlangs nog door Bonucci op zijn vingers werd getikt. De Italiaan vond dat zijn oude ploeggenoot dankbaarder moest zijn richting Juve.

Volgens de verdediger kon hij ook puur in zijn spel minder zichzelf zijn na het vertrek van Maurizio Sarri. Laatstgenoemde werd in 2019 vlak voor de komst van De Ligt aangesteld en moest in augustus 2020 alweer vertrekken. De Ligt: 'Ik ging naar Juventus met het idee aanvallend voetbal te spelen omdat Sarri er de trainer was. Hij had een geweldige reputatie door zijn werk bij Napoli en Chelsea en ik dacht een speelstijl gevonden te hebben die paste bij wat ik bij Ajax meegemaakt had. Jammer genoeg vertrok Sarri na een jaar. Bij Ajax was ik gewend veel druk te zetten en risico te nemen. Bij Juventus was het anders. We speelden meer teruggetrokken. In Italië ligt het tempo sowieso wat lager en kun je verder achterin blijven.'

Bij Bayern zal De Ligt onder Julian Nagelsmann weer naar voren moeten gaan jagen. De op één na duurste aanwinst in de clubhistorie kan zaterdag debuteren voor Bayern in de strijd om de Duitse Super Cup. RB Leipzig is de tegenstander (aftrap 20.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.