Nagelsmann sneert naar Juve: 'De Ligt vond het zwaarste training in vier jaar'

Reacties

Matthijs de Ligt moet fysiek gezien nog flinke stappen zetten bij Bayern München. Trainer Julian Nagelsmann gaf na afloop van de wedstrijd tegen Manchester City aan dat de Nederlander een conditieachterstand heeft. In de eerste conditietest moest hij de strijd al staken na 28 minuten.

Nagelsmann sneert naar Juve: 'De Ligt vond het zwaarste training in vier jaar'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
0 - 1
Manchester City
Manchester City

De Duitse oefenmeester zette De Ligt op scherp en leek een sneer uit te delen aan het adres van de fysieke staf van Juventus. 'Ik sprak De Ligt na de training en hij zei dat het de zwaarste training was in vier jaar. Het was pittig, maar ook niet superzwaar', zei Nagelsmann.

Hard
'Het was een normale training voor dr. Broich (head of fitness, red.). Maar hij speelde vorig seizoen niet zoveel minuten en ik heb gehoord dat het niet zo makkelijk was om fit te blijven in Italië. We moeten hard met hem trainen’, zei de trainer op de persconferentie van de wedstrijd waarin De Ligt zijn opwachting maakte na 52 minuten.

Tel
Nagelsmann ging ook in op de komst van zeventienjarige Mathys Tel, die moet overkomen van Stade Rennais. 'Hij kan op een dag een van de beste spitsen worden. Ik denk dat hij er ooit 40 gaat maken. Maar ik zou blij zijn met tien goals in zijn eerste seizoen. Hij is een jonge talentvolle speler die op verschillende posities kan spelen. Als spits en op de flanken. Hij is snel, sterk en kan de bal goed bij zich houden met zijn rug naar het doel.’

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Non League Premier
Meer over Non League Premier
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.