Bayern is de nieuwe big spender, maar voor hoelang?

Reacties

Bayern München heeft deze zomer flink geïnvesteerd in de selectie. De komst van onder andere Oranje-internationals Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch betekende dat de Duitsers de big spender in het Europese topvoetbal zijn. Maar voor hoelang nog?

Bayern is de nieuwe big spender, maar voor hoelang?

De Ligt, Gravenberch, Sadio Mané, Mathys Tel en Noussair Mazraoui kwamen allemaal deze zomer naar Zuid-Duitsland. Bayern gaf daarmee een fortuin uit. Sterker, in de volledige historie van de club spendeerde het nooit meer dan deze transferperiode. In totaal kwam Bayern (cijfers: Transfermarkt) tot een verzamelbedrag van liefst 137,5 miljoen euro aan aankopen. Daarmee leidt het de dans in Europa.

In de schaduw van Bayern trok ook Arsenal gulzig de portemonnee. De Londenaren maakten bijna negentig miljoen euro naar Manchester City voor de komst van Gabriel Jesus en Oleksandr Zinchenko. Ook voor Fábio Vieira (FC Porto), Matt Turner (New England) en Marquinhos (São Paulo) werden miljoenen betaald. Met een totaalbedrag van ruim 132 miljoen euro is het de enige Europese club die de dadendrang van Bayern bij kan benen.

Ook Manchester City (108,75), Leeds United (108,64), Barcelona (103) en Tottenham Hotspur (101,9) gingen door de barrière van honderd miljoen. Voorlopig kwamen ze echter nog niet in de buurt van Bayern. Al lijkt het een kwestie van tijd voor dat verandert.

Vooral Barcelona lijkt aanspraak te maken op de titel 'big spender'. De Catalanen tastten diep in de buidel om Raphinha (Leeds) en Robert Lewandowski (Bayern) te halen. Daarnaast kwamen Andreas Christensen en Franck Kessié transfervrij naar Camp Nou. En daarmee is de koek nog niet op.

Club Transferuitgaven (in miljoenen euro's)
1. Bayern München 137,5
2. Arsenal 132,06
3. Manchester City 108,75
4. Leeds United 108,64
5. Barcelona 103
6. Tottenham Hotspur 101,9
7. Chelsea 94,2
8. Juventus 89,5
9. Borussia Dortmund 86
10. Liverpool 85,8

Barça is namelijk dicht bij de komst van Jules Koundé. De verdediger van Sevilla moet de volgende miljoenenaankoop worden. Volgens diverse Spaanse media heeft de club vijftig miljoen euro over voor de komst van de Fransman. Daarmee zou Barça direct de koppositie op de Europese uitgave-ranglijst van Bayern overnemen.

Overigens ziet het er qua effectief saldo na die transfer ook slecht uit voor de Catalanen. Momenteel heeft Arsenal met een transfersaldo van 117 miljoen euro de minst positieve balans. Als Koundé naar Barça komt, stijgt de balans van de club van voorzitter Joan Laporta echter naar 130 miljoen aan rode cijfers.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.