'Barça troeft Chelsea toch af en legt vijftig miljoen op tafel'

Reacties

Barcelona lijkt de strijd om Jules Koundé toch te winnen. De Catalaanse club heeft volgens de Spaanse krant Sport een akkoord bereikt met Sevilla over een transfer van de Franse verdediger. Barça zou in dat geval Chelsea aftroeven.

'Barça troeft Chelsea toch af en legt vijftig miljoen op tafel'
© Pro Shots

Lange tijd leek het erop dat Chelsea met de 23-jarige Koundé aan de haal zou gaan. In verschillende media werd eerder gemeld dat de Londenaren de strijd wonnen, maar dat bleek voorbarig. Barcelona gaf niet op en deed een bod dat naar verluidt lager was dan dat van Chelsea. De randvoorwaarden waren echter aantrekkelijker voor Sevilla.

Nu zijn Sevilla en Barça er volgens Sport uit. De Catalanen betalen een vaste transfersom van vijftig miljoen euro voor Koundé. Dat bedrag kan via variabelen oplopen tot zestig miljoen. De Fransman gaat een contract voor vier seizoenen tekenen. Trainer Xavi Hernández zou Koundé ervan hebben overtuigd om voor Barcelona te kiezen.

Koundé kan de vijfde zomerse nieuweling worden bij Barcelona. De club haalde Franck Kessié en Andreas Christensen transfervrij binnen en betaalde in totaal meer dan honderd miljoen euro voor Raphinha en Robert Lewandowski.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer J. Koundé
Meer over J. Koundé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.