'Barcelona kwelt Chelsea met nieuw, nachtelijk bod op Koundé'

Reacties

Barcelona is toch niet uitgeschakeld in de race om de handtekening van Jules Koundé. In navolging van journalist Gerard Romero maakt ook de krant Sport melding van een nieuwe, serieuze poging om de verdediger los te weken bij Sevilla.

'Barcelona kwelt Chelsea met nieuw, nachtelijk bod op Koundé'
© Pro Shots

Diverse Engelse en Spaanse media schreven zondag nog dat Chelsea om de 23-jarige de strijd heeft gewonnen. De Londenaren toonden zich bereid om een hogere transfersom te betalen dan Barcelona. Naar verluidt meldde Chelsea zich met 65 miljoen euro bij Sevilla, terwijl Barcelona niet verder wilde gaan dan 60 miljoen.

Volgens Sport heeft Barcelona vrijdagnacht vanuit Las Vegas, waar de club zich voorbereidt op het nieuwe seizoen, een officieel bod uitgebracht dat Sevilla wel bevalt. Het bedrag ligt inderdaad iets lager dan de door Chelsea geboden 65 miljoen euro, maar de randvoorwaarden zijn aantrekkelijker.

Door de recente financiële injectie bij Barcelona, het gevolg van de verkoop van nog eens vijftien procent van de eigen tv-rechten, kan de club een groot deel van het bedrag in één keer betalen. Het voorstel van Chelsea bevat kleinere betalingen in meer verschillende termijnen. Het is voor Sevilla financieel interessant om meteen een grote som geld te incasseren. Marca heeft Sevilla om een reactie gevraagd en die club laat weten dat er geen nieuw bod is binnengekomen. 

Koundé geldt als voornaamste doelwit van Xavi om het hart van de verdediging te versterken. Volgens Mundo Deportivo is de hoop van Barcelona momenteel vooral gevestigd op de Fransman zelf. De kernvragen: is hij bereid om Chelsea nog even in de wachtkamer te laten staan en neemt hij genoegen met een lager salaris dan hij in Londen kan verdienen? Dan is een transfer plots realistisch.

Vrijdag dook nog een video op waarin te zien was dat Joan Laporta, de voorzitter van Barcelona, een supporter vertelde dat Koundé op weg is naar Chelsea. Enkele Catalaanse media meldden toen wel dat Laporta waarschijnlijk een grapje maakte. Dat was op basis van de beelden niet volledig duidelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.