Computerprogramma leidde Gravenberch en De Ligt naar Bayern

Reacties

Bayern München laat op transfergebied niets aan het toeval over. De Duitse club heeft zelfs een computerprogramma ontwikkeld dat helpt om de juiste spelers te vinden op de markt.

Computerprogramma leidde Gravenberch en De Ligt naar Bayern

Bij Bayern denkt men niet graag meer terug aan de zomerse transferperiode van 2020. In ogenschijnlijke haast kocht Der Rekordmeister aan het einde van de window toen Douglas Costa, Marc Roca, Bouna Sarr, Eric Maxim Choupo-Moting en Tiago Dantas. Overtuigen deed geen van hen. Het kwam technisch directeur Hasan Salihamidzic op veel kritiek te staan.

Inmiddels zijn alleen Sarr en Choupo-Moting nog spelers van Bayern, dat in de toekomst sneller en slimmer hoopt te zijn op de transfermarkt. De Duitse krant BILD schrijft over een computerprogramma dat Bayern ontwikkelde. Daarin ziet Salihamidzic de huidige selectie met daarbij per positie een aantal opties dat in het profiel past én betaalbaar is.

Het computerprogramma leidde Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt zo naar Bayern, dat ook Noussair Mazraoui binnenhaalde. Gravenberch is de vervanger van Corentin Tolisso, die koos voor een transfervrij vertrek naar Olympique Lyon. De Ligt is de opvolger van Niklas Süle. Hij stelde Bayern teleur door over te stappen naar Borussia Dortmund.

Lewandowski
Toen Robert Lewandowski zijn vertrekwens bekendmaakte, kon de td van Bayern ook meteen zien welke speler hem moest vervangen. Eenzelfde type werd niet gevonden of was niet haalbaar. Uiteindelijk werd het Sadio Mané, waarbij de jonge Matthys Tel ook werd aangetrokken voor de spitspositie. 'We moeten intelligent handelen op de markt', zegt algemeen directeur Oliver Kahn in gesprek met BILD. 'Het meeste huiswerk hebben we al vroeg gedaan.'

Kahn vertelde dat ook de naam van Cristiano Ronaldo viel bij Bayern. 'We zouden ons werk niet goed doen als dat niet zo was geweest. Ik vind hem persoonlijk een van de beste voetballers aller tijden, maar we kwamen tot de conclusie dat hij hier op dit moment niet zou passen. Ondanks alle waardering die we voor hem hebben, had zijn komst niet bij onze filosofie gepast.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.