Uitvallen Bazoer smet op zege Vitesse in Zwolle

Vitesse is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een overwinning bij PEC Zwolle. Zo beleefden de Arnhemmers een prima generale repetitie voor de uitwedstrijd tegen Anderlecht.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Het duel in het MAC³PARK Stadion was voor Vitesse al de derde van dit seizoen na de dubbele confrontatie met Dundalk in de Conference League-voorronde. Dankzij een 2-2 thuis en een 1-2 overwinning in Ierland kende de ploeg van trainer Thomas Letsch een uitstekende start van het seizoen en daar werd in Zwolle een goed vervolg aan gegeven.

Nadat doelman Kostas Lamprou van de thuisclub in de openingsfase tot twee keer toe een vroege voorsprong van Vitesse in de weg stond, was het in de twintigste minuut wél raak voor de bezoekers. Van buiten het strafschopgebied schoot Nikolai Baden Frederiksen binnen. Kort daarna liep Riechedly Bazoer een enkelblessure op en na het nog een kwartier geprobeerd te hebben, moest hij de strijd zes minuten voor rust staken.

PEC Zwolle kreeg voor rust via Pelle Clement, Slobodan Tedic en Sam Kersten ook een paar mogelijkheden en ook in de tweede helft liet de thuisclub zich zien, maar het vizier stond niet op scherp. Gervane Kastaneer, Mustafa Saymak en Tedic waren dicht bij een gelijkmaker. Vitesse liet zich inzakken en gokte op de tegenaanval, maar het bleef tot het laatste fluitsignaal spannend.

Het doelpunt van Frederiksen bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Vitesse de competitie foutloos begon. Smet is wel de enkelblessure van Bazoer. Onduidelijk is of hij donderdag in actie kan komen in Anderlecht. Bazoer zou graag deze transferperiode nog een stap hogerop willen maken, waardoor een blessure voor hem persoonlijk ook niet gewenst is.