Noodkreet Vitesse ondanks nieuw uitstel van licentiecommissie

Reacties

Vitesse heeft van de licentiecommissie opnieuw uitstel gekregen. Omdat de Arnhemmers op de goede weg zijn, hebben ze tot maandag 17 juni de tijd om te voldoen aan de licentie-eisen. Het is echter geen reden om achterover te leunen.

Noodkreet Vitesse ondanks nieuw uitstel van licentiecommissie
© Pro Shots

Vitesse is volgens de licentiecommissie op de goede weg, waardoor er is besloten om uitstel te verlenen. Het geeft de Arnhemmers langer de tijd om de begroting sluitend te krijgen en de relatie met huisbankier ING en de accountants van BDO te herstellen. Er is in dat opzicht nog genoeg werk aan de winkel. Dat benadrukt ook algemeen directeur Edwin Reijntjes. 'Wij zijn positief over het uitstel van de licentiecommissie. Dat is erg prettig. Ik wil echter ook de noodklok luiden', vertelt hij op de clubwebsite.

'We hebben nog circa drie weken om een sluitende begroting te realiseren. Wij zijn nog steeds – zonder twijfel - van mening dat we niet tot nauwelijks verder kunnen snijden dan hetgeen nu op papier staat. Dat wil zeggen dat we een gat in de begroting hebben van zes miljoen euro, los van de schuldenlast. Externe financiering is dus een absolute noodzaak. Dit proces gaat echter te langzaam', aldus Reijntjes, die een eventuele overname door Maasbert Schouten donderdag zag afketsen.

Vitesse focust zich bij de gesprekken met investeerders nu op de regio. Want het geld dat de supporters ophaalden met een grootscheepse crowdfundingactie is niet genoeg om de Arnhemmers te redden. 'De komende week staan er een boel afspraken in de agenda. Hopelijk zorgt dit voor de benodigde injectie', zegt Reijntjes. 'Als de regio immers wat wil, dan is dit echt de laatste kans. De supporters hebben met de crowdfunding hun werk gedaan, nu is het aan het regionale bedrijfsleven om hun bijdrage te leveren.'

Licentie
Vitesse kreeg eerder deze maand ook al uitstel van de licentiecommissie van de KNVB, nadat het de banden met de Russische eigenaar Valeri Oyf had verbroken. Dat was een harde eis om de licentie te behouden. Oyf financierde de club met geld van Chelsea-eigenaar Roman Abramovic, die op de internationale sanctielijst staat. Toen dat naar buiten kwam, wilde ook huisbankier ING geen zaken meer doen met de club. Coley Parry was lang de beoogde eigenaar, maar kreeg geen groen licht van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.