Goed nieuws KNVB betekent doorbraak voor Vitesse

Reacties

Vitesse mag zijn aandelen tijdelijk overdragen aan een onafhankelijke stichting. Het is een cruciale stap als het gaat om licentiebehoud en het voortbestaan van de club.

Goed nieuws KNVB betekent doorbraak voor Vitesse

Het verzoek voor een tijdelijke aandelenoverdracht is goedgekeurd door de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB, laat de voetbalbond weten. Dat heeft de commissie gedaan op basis van een herstructeringsplan dat Vitesse heeft ingediend en de uitspraak van de rechter donderdag, die het licht op groen zette voor de benoeming van twee onafhankelijke commissarissen in de stichting Vitesse voor Altijd die de aandelen gaat beheren.

Vanuit die stichting kan Vitesse de aandelen verkopen aan een nieuwe partij. De club is verlost van Valeri Oyf, de Rus die heimelijk gefinancierd werd door de gesanctioneerde Roman Abramovich en de aandelen in handen hield omdat de Amerikaan Coley Parry werd afgewezen als nieuwe eigenaar door de KNVB. De breuk met het Russische verleden is voor de licentiecommissie een cruciale voorwaarde om Vitesse een kans te geven.

De beslissing over de licentie is uitgesteld tot eind volgende week. De club laat weten deze vrijdag ook positief bericht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat te verwachten, een andere voorwaarde die de licentiecommissie heeft gesteld. Weer een andere is het aanhalen van de banden met bank ING en accountant BDO, die hun handen van de club hadden afgetrokken maar volgens Vitesse constructief contact hebben gehad met de Arnhemmers in de afgelopen weken.

Naast licentiebehoud moet Vitesse ook zijn schulden terugdringen om te blijven bestaan. In totaal bedragen die 19 miljoen euro, waarvan ruim veertien miljoen aan Parry. Met crowdfunding is al zeker anderhalf miljoen euro opgehaald.

Vorige week beschreef Tom Knipping uitgebreid de situatie in Arnhem:

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.