Experts WHOA kosten Vitesse half miljoen

Reacties

De WHOA-procedure die een bankroet van Vitesse moet voorkomen, gaat bijna een half miljoen euro kosten. Dat publiceerde de rechtbank Gelderland.

Experts WHOA kosten Vitesse half miljoen
© Pro Shots

Het doel van de WHOA is om met behulp van een door de rechter aangewezen herstructureringsdeskundige een akkoord te sluiten met alle schuldeisers, die negentien miljoen tegoed hebben van Vitesse. De grootste schuldeiser is de afgekeurde investeerder Coley Parry.

De expert die een schuldenakkoord voor Vitesse moet gaan regelen, Hanneke de Coninck van een Amsterdams advocatenbureau, heeft een begroting van 401 duizend euro exclusief btw ingediend. Behalve naar de deskundige zelf, gaat er ook geld naar taxateurs, een softwareleverancier en een adviesbureau dat is ingeschakeld om nader onderzoek te doen naar de liquiditeitsbegroting en reorganisatiewaarde bij Vitesse.

Vitesse is overigens verplicht om de kosten die te maken hebben met de WHOA-procedure te betalen. De deskundige en de door haar ingehuurde partijen vallen buiten het te sluiten crediteurenakkoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.