In navolging van Feyenoord heeft ook Vitesse zich donderdag geplaatst voor de play-offs van de Conference League. De Arnhemmers maakten geen fout in de return tegen het Ierse Dundalk en nemen het nu op tegen Anderlecht.

Dundalk
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Vitesse liet zich vorige week in GelreDome verrassen door in korte tijd de 1-1 en de 1-2 te incasseren tegen Dundalk. Loïs Openda voorkwam in de slotfase een nederlaag. In de return leken de Arnhemmers bijna weer verrast te worden, want al na 37 seconden schoot Michael Duffy raak voor de Ieren. Gelukkig voor Vitesse oordeelde de arbitrage dat er sprake was van buitenspel.

Doelman Markus Schubert had geen antwoord op de poging van Duffy, maar hield later wel schoten van Patrick Hoban en Patrick McEleney. Vitesse speelde zeker niet goed, toch opende de Arnhemse ploeg na een klein half uur de score. Matus Bero tikte binnen nadat een schot van Nikolai Frederiksen gekraakt werd.

Frederiksen had vervolgens ook een aandeel in de 0-2 van Vitesse die na 38 minuten viel. De Deen, gehuurd van Juventus, bediende Yann Gboho. De huurling van Stade Rennes schoof de tweede goal binnen voor Vitesse, dat zo met een comfortabele voorsprong ging rusten.

Ondanks die voorsprong werd het in de tweede helft nog spannend. Vitesse kreeg kansen via onder anderen Bero en Frederiksen, maar het was Dundalk dat na een dikke zeventig minuten scoorde. Scheidsrechter Alain Durieux zag een overtreding van Sondre Tronstad en wees naar de stip. Hoban schoot raak en zo had Dundalk nog maar één goal nodig om er een verlenging uit te slepen. Die goal viel ook nog bijna, maar Schubert hield Dundalk tot drie keer toe van scoren af. Vitesse ontsnapte daarna nog enkele malen en hield de 1-2 voorsprong vast.

Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Laçi
Laçi

Anderlecht is dus de tegenstander van Vitesse in de play-offs. De Belgische ploeg won vorige week al met 3-0 van het Albanese Laçi en was ook in eigen huis te sterk. Francis Amuzu opende de score voor de ploeg van trainer Vincent Kompany, waarna Yari Verschaeren de marge verdubbelde. De eretreffer van Laçi kwam van de voet van Regi Lushkja.